Campfire AI, een software die chatbots opwaardeert

De Belgische start-up Campfire AI maakt van het gebruik van chatbots in bedrijven een punt. Het jonge bedrijf benadrukt het nut en het belang van het gebruik van automatische conversatietools voor saaie en repetitieve taken.

post-image-3

Campfire AI, dat gemaakt werd door Alexis Safarikas, Ivan Westerhof en Tomas Staelen, wil chatbots opnieuw nuttig maken door op kwaadaardige berichten en andere fraude te antwoorden. Het jonge bedrijf heef een anti-trollenschild gemaakt voor een Amerikaanse instelling, om zo het aantal beledigende boodschappen te verminderen. Om die boodschappen te analyseren heeft Campfire een dienst ter beschikking gesteld van het instituut, die woorden analyseert, de Natural Language Processing (NLP).

Veel bedrijven, waaronder Proximus, hebben beroep gedaan op de software om hen te helpen de interne communicatie te faciliteren en de HR-afdeling te ondersteunen.

De software maakt gebruik van de Sinch-technologie en biedt zijn dienst op maat aan. De invoering van de software in de instellingen sluit het nodige menselijke contact niet uit.

Vandaag heeft de software de capaciteit om meer dan 8000 boodschappen per maand te analyseren, en het is de bedoeling om uit te breiden naar andere platformen, zoals sociaal netwerk Whatsapp.

Back to top button
Close
Close