Zelfrijdende auto’s op de wegen van Shenzhen

Shenzhen, een moderne metropool in China, heeft een nieuwe regelgeving ingevoerd voor de inverkeerstelling van zelfrijdende voertuigen. Deze stad zal binnenkort voertuigen verwelkomen die geen stuur of chauffeur hebben.

post-image-3

Sinds 1 augustus heeft Shenzhen, een stad met 12,9 miljoen inwoners, een volledig nieuwe regelgeving ingevoerd die moet toelaten dat autonome voertuigen vrij en veilig kunnen rondrijden.

Voor deze volledig autonome voertuigen, zonder chauffeur achter het stuur, werden de wegen speciaal ontworpen om hen veilige toegang te verlenen. Hiervoor worden de voertuigen in 3 categorieën ingedeeld: voertuigen die autonoom zijn met voorwaarden, hoogst autonoom of volledig autonoom.

Bij een ongeval hangt het ook af van het soort voertuig wie verantwoordelijk gesteld wordt: als het voertuig autonoom is met chauffeur, dan is het die laatste die verantwoordelijk gehouden wordt. Maar als het voertuig volledig autonoom is, zonder chauffeur, dan is de eigenaar of gebruiker van het voertuig verantwoordelijk.

Met deze innovaties loopt Shenzhen voor op op het gebied van nieuwe automobieltechnologieën, terwijl de naburige steden nog in en experimentele fase zitten.

Back to top button
Close
Close