Europa lanceert een nieuw programma om koploper in innovatie te zijn

De Europese Commissie lanceert een programma voor start-ups en meer bepaald voor de deep tech. Met als doel de ondernemers de middelen te geven om naar de top van de markt te klimmen en technologiereuzen zoals de Verenigde Staten en China in te halen.

post-image-3

Op 5 juli heeft de Europese Commissie haar innovatieprogramma voorgesteld. Zij wil Europa terug in het centrum van de technologische en digitale innovaties plaatsen. Hiervoor zet de Europese Unie de start-ups en deep tech centraal in haar nieuwe proces.

Dit programma zal de toegang tot financiering bevorderen en de regels voor beursnotering vereenvoudigen. Volgens Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, zal dit jonge bedrijven met innovatieve projecten in staat stellen om zich meer te ontwikkelen en wereldleiders in innovatie te worden.

De commissie wenst dat dit proces in heel Europa van toepassing wordt en dat de meest geavanceerde gebieden uitwisselingen doen met gebieden die achterlopen op het gebied van innovatie. Het programma wil deze landen helpen door hen 10 miljard euro te geven om hun projecten te ontwikkelen.

Back to top button
Close
Close