Scale-up Localimus lanceert de slimme koelkast voor het bedrijf

Het Waalse bedrijf stelt zijn slimme koelkasten voor de werkplek voor. Toestellen met internetverbinding die als aanvulling komen op het concept van het digitale bedrijfsrestaurant waarmee het bedrijf bekend werd.

post-image-3

Scale-up Localimus uit Bergen is de bedenker van het concept van het digitale bedrijfsrestaurant, waarbij het personeel zijn lunch kan bestellen bij plaatselijke traiteurs. Het breidt nu zijn commercieel aanbod uit met de slimme koelkast voor de werkplek.

Een product dat beantwoordt aan een nieuwe behoefte in de professionele wereld. Er wordt immers uitgegaan van het principe dat veel bedrijven hun medewerkers oplossingen aanbieden voor het middagmaal, in de vorm van een bedrijfsrestaurant (fysiek of digitaal) dat gerechten aanbiedt om ter plaatse te eten of mee te nemen. Maar voor snacks buiten de middagpauze bieden de bedrijven weinig oplossingen.

Om dit gemis aan te pakken heeft Localimus de slimme koelkast voor de werkplek ontwikkeld, bovenop zijn bestaand delivery-aanbod.

"De arbeidswereld wordt steeds flexibeler, en wij willen inspelen op die nieuwe trend met een gevarieerd en volledig aanbod 24 uur op 24. De koelkasten worden op geregelde tijdstippen gevuld met plaatselijkproducten van de korte keten (yoghurt, salades, kleine gerechten, enz.) in overeenstemming met de principes van duurzame ontwikkeling", legt Morgan Vanderelst uit, Oprichter van Localimus.

Dankzij slimme etiketten met radiofrequentie, gebaseerd op RFID-technologie, herkent het systeem automatisch de voedingsproducten. De medewerkers moeten de producten die zij kiezen niet inscannen. De betaling wordt in real time verrekend op de Localimus-account.

Voor de scale-up zijn deze slimme koelkasten de perfecte aanvulling op zijn digitale bedrijfsrestaurant. "Daar waar leveringen via het digitale bedrijfsrestaurant een meer gevarieerdere keuze toelaten, bieden de koelkasten een cateringoplossing die op elk moment van de dag beschikbaar is, om aan last-minute behoeften te voldoen. Door de delivery en de slimme koelkasten te combineren, kunnen werknemers bijvoorbeeld voor `s middags hun favoriete gerecht bij de plaatselijke cateraar bestellen, om daarna een lichte snack te halen in de koelkast die naast de koffiemachine staat".

En als kers op de taart biedt Localimus ook een "live cooking" optie: de cateraars doen al een deel van de voorbereidingen van de gerechten in hun atelier, en komen vervolgens de maaltijden koken op de werkplek.

Back to top button
Close
Close