Het merk JBC opent een "virtuele" winkel in Fortnite

Een grote primeur voor de Belgische retail: het kledingmerk lanceert een winkel binnenin de erg populaire videogame Fortnite. JBC surft hiermee op de rage van de metaverse en de nieuwe digitale immersie-ervaringen.

post-image-3

De Belgische kledingketen JBC heeft zopas een virtuele winkel geopend binnenin het universum van de bekende videogame Fortnite, daarbij geholpen door de e-sports expert Alexander Dumon.

De winkel is gebaseerd op de JBC-kinderwinkel van Quartier Bleu in Hasselt, maar men kan er geen producten kopen. Bezoekers worden wel uitgenodigd om een hindernissenparcours af te leggen, dat hen de kans biedt om beloningen en JBC-geschenkbonnen te winnen.

"Wij zijn er fier op dat wij de eerste Belgische speler zijn die een winkel maakt binnenin een Fortnite game, om daar een echte ervaring te bieden dankzij amusante uitdagingen", zo zegt de brandmanager Bart Claes.

Uitgaand van het principe dat de jonge generatie kinderen bijzonder gevoelig blijkt voor digitale marketing, heeft het kledingmerk beslist om te wedden op een universum met games als beste middel om deze gebruikersdoelgroep te bereiken.

"De wereld van de gezinnen verandert. Het is nu belangrijk om de gebruikers op een toegankelijke manier te informeren en inspireren. Dankzij deze nieuwe virtuele winkel zijn wij ook aanwezig in de wereld van onze kleinste klanten, met een unieke ervaring", stelt Bart Claes.

"Wij weten dat games deel uitmaken van de kinderwereld. Dat is waarom wij Game Time begin dit jaar gelanceerd hebben, een digitaal bord dat ouders moet informeren over de wereld van digitale games waarin hun kinderen vertoeven. Vandaag gaan wij met Fortnite Challenge een stap verder, door ons te richten op jonge gamers".

De virtuele winkel werd ontwikkeld door Alexander Dumon in samenwerking met een team dat gespecialiseerd is in het aanmaken van gepersonaliseerde werelden in Fortnite.
Alles wat zich in de winkel bevindt, werd gemaakt met bestaande elementen van het spel, in totaal een 90.000 items. Het is weliswaar niet mogelijk om er kleren te kopen, maar men kan wel deelnemen aan uitdagingen van het Fornite-game: de winkel verkennen (via een hindernissenparcours) en cadeaubonnen van JBC-verzamelen en winnen.

Back to top button
Close
Close