Hoe Lunch Garden transformeert door digitalisering

De Belgische restaurantketen zet een grote stap voorwaarts in zijn digitalisering. De uitrol van zijn digitale transformatiestrategie is gebaseerd op de optimalisering van bedrijfsprocessen en een verhoging van de klantervaring. Een woordje uitleg.

post-image-3

De grootste restaurantketen van België zet in op digitalisering om zijn strategische groeiplan voor 2025 te verzekeren. Een strategie die berust op zowel de optimalisering van bedrijfsprocessen als op de verbetering van de klantervaring.
Hiervoor werkt het merk samen met software-uitgever SAP en adviesbureau Ctac, om manuele en repetitieve taken te automatiseren.

"Een van de grootste IT-uitdagingen van Lunch Garden zijn de manuele en repetitieve taken. Het huidige ERP-systeem is bovendien beperkt en de afwezigheid van een real time overzicht van de data is een belangrijk obstakel. Het systeem geeft ook weinig mogelijkheden om andere tools en programma`s te koppelen", legt Ann Biebuyck uit, CEO van Lunch Garden.

De resultaten die Lunch Garden op korte en middellange termijn wil bereiken met die digitale transformatieproject zij duidelijk omschreven. "De bedrijfsprocessen  verder optimaliseren, de essentiële financiële processen automatiseren, de maandafsluitingen versnellen en de basis leggen voor een centraal beheer van data".

"IT is een van de belangrijkste factoren voor de vormgeving van onze groeistrategie, waarin de klant centraal staat. De klant van vandaag en morgen wil de Lunch Garden-ervaring op verschillende manieren beleven: in het restaurant, maar ook via verschillende tools zoals bestel-apps", vervolgt Ann Biebuyck, CEO van Lunch Garden.

Om zijn toekomstige ambities te realiseren had Lunch Garden ook een stevige IT-basis nodig die nu gebaseerd is op SAP S/4 HANA om de nodige informatie te bieden en die te koppelen met de CRM-database van het bedrijf.
"Hierdoor kunnen wij binnen een termijn van maximum drie jaar meer data in real time ontvangen, en dus nog beter interageren met de klanten en hun plaatselijke teams".

Back to top button
Close
Close