Hoe Meta de metaverse tot leven brengt

De groep van Mark Zuckerberg heeft zijn plannen voorgesteld waarmee hij de uitrol van de metaverse wil stimuleren. Artificiële intelligentie zal de pijler van de virtuele wereld zijn om de gevoelens en voorkeuren van de gebruiker grafisch en in real time te vertalen.

post-image-3

De Meta-groep heeft onlangs zijn nieuwste ontwikkelingen voorgesteld op het gebied van artificiële intelligentie, dat het "sleutelelement" van de metaverse zal zijn.

Dankzij AI zal de metaverse een omgeving worden die de gebruiker zelf kan creëren en waarmee hij een interactie zal hebben. AI zal uw taal kunnen herkennen, uw bewegingen, gebaren, gelaatsuitdrukkingen en die dan virtueel kunnen overbrengen via uw avatar.

"De ervaringen die u beleeft in de metaverse gaan veel verder dan wat u zich vandaag zou kunnen inbeelden. Dit zal nieuwe ontwikkelingen meebrengen op veel gebieden, van hardware tot software, om meeslepende internetwerelden te bouwen en te ontdekken", aldus Mark Zuckerberg.

Facebook is al in 2013 begonnen zich te interesseren voor artificiële intelligentie, met de oprichting van zijn FAIR lab (Facebook Artificial Intelligence Research). Sindsdien heeft de groep de ontwikkelingen op het gebied van AI en de metaverse, die de toekomst van het internet zijn, intensief verdergezet.
Een nieuwe positionering die ook aan de basis ligt van de naamsverandering van het bedrijf van Facebook naar Meta.

Het bedrijf kondigde ook de oprichting aan van een speciale "Reality Labs" afdeling en het investeerde in 2021 meer dan 10 miljard in research & development op dat gebied.

Back to top button
Close
Close