Myskillcamp haalt 12 miljoen euro op en gaat 80 mensen in dienst nemen

Het platform voor afstandsonderwijs myskillcamp heeft klaarblijkelijk het risicokapitaal-filiaal van Mediahuis en het Riverside-fonds verleid. Nu wil het Albion gaan veroveren.

post-image-3

Het verhaal van Myskillcamp, de scale-up uit Doornik, krijgt een veelbelovende wending. Het portaal voor afstandsonderwijs, dat gecreëerd werd door Amandine Coutant en Kevin Tillier, heeft namelijk zopas een fondsenwerving afgerond van 12 miljoen euro. Daarbij kon het twee nieuwe belangrijk aandeelhouders verwelkomen: Mediahuis Ventures en het private equity-fonds Riverside Growth Fund. Voor de scale-up is dit de derde fondsenwerving na het eerste miljoen dat het in 2018 ophaalde en de 2,1 miljoen in 2020.

Retail en biotech
Myskillcamp mag trots zijn op het indrukwekkende groeiritme: de recurrente omzet is verleden jaar met 269% gestegen. Het platform biedt al een zeer brede waaier e-learning trainingen aan, bestemd voor bedrijven en hun personeel, door de programma`s van uitgevers uit binnen- en buitenland en uit zijn eigen domein te vergelijken.

De formule slaagde er al in om tal van prestigieuze groepen te overtuigen zoals Voo, Thalys, Apside of Decathlon. Opportuniteiten waarmee het jonge bedrijf na verloop van tijd een prominente plaats in België en Frankrijk kon verwerven.

Kevin Tillier verduidelijkt dat zij weldra hun aanbod zullen aanvullen met opleidingen in het Nederlands en ook de distributie- en biotechsector gaan ontwikkelen.

Richting Engeland
Met de nieuwe fondsenwerving van myskillcamp zal het bedrijf zich eindelijk kunnen ontplooien in het Verenigd Koninkrijk. Een vestiging die de eerste van een lange reeks moet worden, vermits de scale-up ook wil uitbreiden naar Nederland, Duitsland en Zwitserland. Een stap die uitgesteld was door de coronacrisis, maar die het platform deze keer wel wil zetten. Om dit alles te bekronen is myskillcamp van plan om 80 mensen aan te werven tegen 2022!

De Britse markt is weliswaar rijper dan de onze op het gebied van human resources, maar nu toe bestond er geen centraliserend platform, een gelegenheid dus voor myskillcamp om haar troefkaart uit te spelen.

Fondsenwerving en aanwervingen
Om ervoor te zorgen dat de groei in volle vaart verdergaat, wil myskillcamp massaal aanwerven. Vandaag stelt het bedrijf 60 mensen tewerk, en het is van plan om tegen 2022 er in totaal 80 aan te werven. En als de groei even sterk blijkt als verwacht, dan zal de scale-up ongetwijfeld bijkomende fondsenwervingen moeten doen.

Back to top button
Close
Close