België centraal bij de groei van Proxify

Het Zweedse platform Techtalents plaatst de Benelux centraal bij zijn groeiprioriteiten. Een strategische keuze, ingegeven door het gebrek aan plaatselijke technische expertises en  het feit dat bedrijven gedwongen zijn talentvolle ontwikkelaars in het buitenland te gaan zoeken.

post-image-3
Het platform voor digitale talenten Proxify, dat klanten vanop afstand in contact brengt met ontwikkelaars afhankelijk van hun expertiseniveau, zet sinds zijn recente komst naar de Benelux een forse groei neer. Zodanig zelfs dat het bedrijf binnenkort in België en Nederland een hoger omzetcijfer zou halen dan in zijn Zweedse thuismarkt.
Deze belangrijke stijging van de activiteiten van het bedrijf in onze regio, waar het netwerk bestaat uit meer dan 400 professionals, vertaalt zich vandaag in het openen van een plaatselijk kantoor en de benoeming van een verantwoordelijke voor de Benelux.
In tegenstelling tot andere concurrerende platformen plaatst Proxify de selectie van ontwikkelingsvaardigheden centraal bij het in contact brengen van klanten met ontwikkelaars. De oprichters ervan zetten in op het feit dat heel wat klanten intern niet over de nodige kennis beschikken om de vaardigheden van ontwikkelaars correct in te schatten.
Doordat het zijn klanten zo goed kent, kan Proxify "snel de juiste ontwikkelaar aanduiden voor de juiste opdracht". Dit credo houdt dan ook in dat het platform een bijzonder nauwkeurige selectieprocedure hanteert, vermits amper 2% van de talenten die tot het platform willen toetreden, effectief toegelaten wordt.
Proxify werd in 2018 in Stockholm opgericht door ontwikkelaars; het kon profiteren van de effecten van de wereldwijde pandemie om tijdens de lockdownperiodes een wekelijkse recordgroei neer te zetten die tot 20% bedroeg.
"Het coronavirus heeft bewezen dat vanop afstand programmeren perfect functioneert", zo verklaart Viktor Jarnheimer, CEO en medeoprichter van Proxify.
"Het gebrek aan technische expertise is in Zweden zo groot dat bedrijven buiten de landsgrenzen moeten gaan kijken om de ontwikkelaars te vinden die zij nodig hebben. De bedrijven stellen trouwens -dankzij het op afstand werken met ontwikkelaars- zeer hoge resultaten vast. En wij merken een identieke ontwikkeling in België en Nederland", aldus de verantwoordelijke van het platform.
Vooral omdat de trend naar telewerken tegenwoordig nog versterkt is door de beslissing van grote tech bedrijven als Spotify, Facebook, Atlassian, Airbnb en anderen, om dergelijke functies op afstand gedeeltelijk en zelfs permanent te behouden.
Het platform Proxify, dat zijn omzet in een jaar tijd verdubbelt, heeft een rendabiliteitsgehalte van meer dan 6 miljoen euro. Haar beslissing om zich in de Benelux te vestigen is ingegeven door de sterke "start-up" cultuur in deze Europese regio, "gezien een groot deel van haar cliënteel bestaat uit start-ups en scale-ups".
Back to top button
Close
Close