Uber zou zijn afdeling voor autonome voertuigen aan het verkopen zijn

De Amerikaanse reus zou zich willen focussen op de ontwikkeling van digitale diensten.

post-image-3

Volgens de nieuwssite TechCrunch zou Uber gesprekken voeren met de start-up Aurora over de verkoop van zijn afdeling die gewijd is aan de ontwikkeling van autonome voertuigen, Uber Advanced Technology Group (ATG). Deze verkoop zou een grote verandering betekenen voor het Amerikaanse bedrijf, dat fel aangemoedigd werd door de Covid-19 pandemie.

Uber ATG kreeg te kampen met grote moeilijkheden
De twee bedrijven zouden sinds oktober gesprekken voeren, zelfs al is het bedrag van de overname niet gekend. De start-up Aurora, die in San Francisco gebaseerd is, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van een autonoom stuursysteem, en het heeft zich al bewezen bij grote namen in de industrie. Aurora heeft onder andere een partnerschap afgesloten met Hyundai en kon profiteren van een investering vanuit Amazon.

Uber was deze afdeling in 2015 begonnen te ontwikkelen, vooral dankzij de hulp die het kreeg van grote giganten op dit domein. In 2019 heeft Uber 1 miljard dollar opgehaald voor zijn programma voor autonome wagens, met investeringen van Toyota en SoftBank. Slechts twee jaar geleden zette Uber zijn toekomst in op deze technologie en de verschillende daarbij horende toepassingsmogelijkheden.

Het bedrijf was ook van plan om een vloot robottaxi`s uit te rollen, met als doel de chauffeurs te vervangen door een artificieel intelligentiesysteem. Uber had ook Uber Freight ontwikkeld, een afdeling gespecialiseerd in de levering van goederen, in het kader van zijn inspanningen om zich vooral op transport te focussen.

Binnenkort een super app voor Uber?
De Covid-19 pandemie heeft grote invloed gehad op de activiteiten van Uber. In mei noteerde Uber 3 miljard verlies omwille van de crisis. Uber werkte al wel aan de ontwikkeling van nieuwe diensten, maar de pandemie heeft dit proces alleen maar versneld. Zo heeft Uber delen van Uber Freight verkocht en Postmates overgenomen, terwijl het Uber Eats een boost gaf dat tijdens de lockdown wereldwijd explosief groeide.

Momenteel geven Uber noch Aurora commentaar op deze berichten. Toch zou Uber de trend van de laatste maanden bevestigen om zijn transportafdeling opzij te schuiven ten gunste van services, door er Chinese super apps zoals WeChat bij te nemen. Uber heeft trouwens zijn business gediversifieerd met de lancering van Uber Money, een afdeling gewijd aan financiële diensten, en door te starten met het leveren van pakjes en boodschappen.


Back to top button
Close
Close