Hyundai zou Boston Dynamics kunnen overnemen

Deze operatie zou naar schatting 1 miljard euro kunnen kosten

post-image-3

Hyunday zou momenteel onderhandelingen voeren om Boston Dynamics over te kopen van Softbank. Het bedrag van deze operatie zou 1 miljard dollar kunnen bereiken; hiermee zou de automobielfabrikant kunnen profiteren van de innovaties van het bedrijf dat gespecialiseerd is in robotica voor autonome wagens.

Boston Dynamics: van MIT naar Hyundai?
Marc Raibert, de huidige president van MIT, richtte Boston Dynamics op in 2012 dankzij zijn werk in robotica. Al snel trok deze creatie de aandacht van de tech community, omwille van de innovatieve robots die zich voortbewegen als dieren. In 2013 kocht Google, dat erg geïnteresseerd was in de robotica-industrie, het bedrijf zelfs voor naar schatting 500 miljoen dollar.

In 2017 besloot Google om Boston Dynamics door te verkopen aan Softbank. Na jaren van ontwikkeling is de bekende Spot-robot eindelijk begonnen met grootschalige commercialisering onder toezicht van de Japanse holding. Het blijft echter een uitdaging voor het roboticabedrijf om een levensvatbaar bedrijfsmodel te vinden, want zelfs met zijn uitstekende reputatie en geweldige innovaties is het er nog niet in geslaagd om winst te maken.

Het is daarom dat Hyundai onderhandelingen zou zijn aangegaan met Softbank om Boston Dynamics over te nemen voor een prijs van 1 miljard dollar. Volgens de krant Bloomberg is de verkoop echter nog lang niet rond: "De voorwaarden van de overeenkomst zijn nog niet afgerond en de onderhandelingen zouden kunnen mislukken."

Softbank weigerde op haar beurt commentaar te geven op het bericht. Hyundai heeft het evenmin bevestigd, maar zei wel dat het "voortdurend verschillende investerings- en samenwerkingsmogelijkheden onderzoekt".

Hyundai kijkt naar de toekomst
Hyundai heeft altijd al willen investeren in innovatie. In 2019 onthulde het bedrijf bijvoorbeeld Elevate, een conceptauto voor alle terreinen waarvan het ontwerp en het principe al heel hard deden denken aan de beroemde Spot van Boston Dynamics. Datzelfde jaar huurde Hyundai een voormalige NASA-ingenieur in om de afdeling `vliegende auto`s` te leiden en stelde het bedrijf een op augmented reality gebaseerde voorruit voor om daaarop bewegwijzering tijdens het rijden te projecteren.

Met de overname van Boston Dynamics zou Hyundai enorm kunnen profiteren van de innovaties van het roboticabedrijf, niet alleen om zijn technologieën in zijn voertuigen te integreren, maar ook om ze in zijn productielijn toe te passen. Een model dat Boston Dynamics eindelijk op weg zou kunnen zetten naar rendabiliteit, terwijl het de autofabrikant nog verder in de innovatie-arena zou kunnen stuwen.


Back to top button
Close
Close