Paul Ramakers benoemd tot CEO van EXACT

Exact Software heeft op 2 november 2020 de benoeming gemeld van Paul Ramakers tot CEO, met een zorgvuldig geplande en voorbereide overgang. Phill Robinson, de voormalige CEO, treedt toe tot de beheerraad als niet-uitvoerend directeur.

post-image-3

Onder leiding van Phill Robinson is Exact erin geslaagd om de koploper te worden in de Benelux op het gebied van software. Tijdens zijn mandaat heeft Exact zijn onafhankelijkheid op lange termijn verzekerd door de verkoop van het bedrijf aan KKR in2019, en zijn aanwezigheid in de Benelux geconsolideerd door de overname van Unit4 Bedrijfssoftware, de nationale activiteit van Unit4, van WinBooks, de Belgische activiteit voor boekhoudsoftware, en verschillende andere strategische investeringen. Voor 2021 verwacht Exact een groei van zijn inkomsten met 100% sinds de komst van de voormalige CEO, Phill Robinson, in 2017. Het bedrijf lijkt goed op weg om zijn streven op middellange termijn te halen om een bedrijf te worden met een omzet van 500 miljoen euro.

Phill Robinson had ongeveer een jaar geleden aangekondigd dat hij aan de ziekte van Parkinson leidt, maar dat hij zou blijven werken als CEO van Exact. Toen zijn symptomen in 2020 verergerden, heeft Phill de moeilijke beslissing genomen om zich terug te trekken als CEO. Hij blijft echter betrokken bij het bedrijf als niet-uitvoerend directeur in de beheerraad van Exact.

Phill Robinson, voormalig CEO van Exact, verklaarde: "Het was een mooie reis, en ik heb enorm genoten van de samenwerking met onze klanten, partners en werknemers. Het bedroeft mij om mijn functie als CEO neer te leggen, maar ik ben blij te weten dat ik het bedrijf in goede handen achterlaat. Paul is de meest professionele manager in de software-industrie waarmee ik het voorrecht had te mogen werken. Hij heeft fantastisch werk geleverd en heeft me geholpen om in de laatste drie jaar een groot bedrijf uit te bouwen. Ik ben overtuigd dat hij in zijn nieuwe functie zal blijven excelleren."

Paul Ramakers was COO van Exact, verantwoordelijk voor de verkoop, support en productie. In zijn 25-jarige carrière heeft hij verschillende functies uitgeoefend in het bedrijf. Het is zijn doelstelling om de strategie die Phill en hij in de laatste jaren ontwikkeld hebben, verder ten uitvoer te brengen.

"Het was een eer om met Phill samen te werken. Onder zijn leiding hebben wij belangrijke stappen gezet. Wij hebben de strategie van het bedrijf getransformeerd en nieuw innovatieve producten op de markt gelanceerd. Het is echter de positieve impact die Phill had op onze cultuur, door verschillende maatschappelijk verantwoorde initiatieven te lanceren, die het meest eruit springt. Enkele voorbeelden: de invoering van de "Giving Back" dagen, en een matching fund-programma om medewerkers in staat te stellen meer te doen voor goede doelen van hun keuze. Ik ben verheugd dat we nog steeds op zijn hulp en steun kunnen rekenen in zijn nieuwe rol als niet-uitvoerend bestuurder in de raad van bestuur van Exact", aldus Paul Ramakers, de nieuwe CEO van Exact.

Back to top button
Close
Close