China: promotie van de digitale yuan aangemoedigd door Huawei

De Mate 40-telefoon, een vlaggenschipmodel van Huawei, laat ook toe te betalen met de digitale yuan. Een belangrijke stap in de promotie van het Chinese digitale betaalmiddel.

post-image-3

China zorgt al enige tijd voor de grootschalige promotie van zijn CBDC (Central Bank Digital Currency). Nadat er een gigantische loterij georganiseerd werd in de stad Shenzhen om de Chinese CBDC te testen en zo het consumptiegedrag van de Chinese burgers te bestuderen, profiteert China nu van de input van Huawei.

Het bedrijf heeft namelijk verleden week via Weibo laten weten dat zijn Mate 40 smartphone binnenkort toelaat om te betalen met de digitale yuan. De CBDC zal compatibel zijn met de Huawei Pay applicatie en met de digitale portefeuille van het merk.

Een enorm belangrijke stap voor China in de uitrol van zijn project om het digitale betaalmiddel te promoten. De enige schaduwzijde: de verkoop van smartphones van het merk Huawei is overal ter wereld ingezakt, inbegrepen in China. Andere fabrikanten zouden echter al snel een gelijkaardig project moeten voorstellen in het land van de rijzende zon.

De race  om een CBDC te laten inburgeren is echter nog lang niet gewonnen door China, vermits Zuid-Korea momenteel werkt aan een project op zijn eigen digitale munt in drie etappes te creëren, en zijn virtuele munt al vanaf 2021 zou moeten voorstellen.

Back to top button
Close
Close