De activiteit van Pinterest kent een explosieve groei tijdens de pandemie

Zowel het engagement als de inkomsten zijn fors gestegen.

post-image-3

Pinterest heeft enkele dagen geleden nieuwe tools uitgebracht voor handelaars. Het platform zet hiermee in op de trend van het moment. Met de huidige lockdown omwille van de Covid-19 pandemie, is de activiteit van Pinterest sterk geëvolueerd. Het engagement is groter geworden en uiteraard zijn de inkomsten ook gestegen.

De Facebook-boycot door de adverteerders heeft Pinterest misschien in de kaart gespeeld
Pinterest heeft verklaard dat zijn inkomsten in het derde trimester van dit jaar met 58% gestegen zijn tegenover die van 2019. De inkomsten bedroegen 443 miljoen dollar, tegenover een prognose die oorspronkelijk op 383 miljoendollar geschat werd.

Het sociale platform meent dat deze groei te danken is aan Facebook. Pinterest bevestigt dat het geprofiteerd heeft van het feit dat de adverteerders Facebook geboycot hadden. In dit trimester stipt Pinterest aan dat het 442 miljoen gebruikers bereikt heeft, wat een maandelijkse verhoging is met 37%.

Deze stijging van de activiteiten verheugt Pinterest, dat de laatste maanden inspanningen gedaan heeft om zijn gebruikers nieuwe mogelijkheden te bieden. Zo bijvoorbeeld met de introductie van een story format, of de focus op het beauty-domein. Bovendien had Pinterest dit nodig, omdat het platform geconfronteerd werd met problemen. Pinterest, dat in 2010 gelanceerd werd, stelt vandaag wereldwijd 2.400 werknemers tewerk, maar zijn imago werd beschadigd door interne problemen die aan het licht gebracht werden door voormalige werknemers, en beschuldigingen van een verouderd imago.

Sommige platformen profiteren meer van de pandemie dan andere
De jaarbalans van Pinterest is positief waardoor de aandelen met 28% konden stijgen. Het sociale netwerk met focus op het delen van afbeeldingen, is niet het enige dat zijn jaarbalans zag stijgen dankzij de pandemie. Verleden week kondigde Snapchat ook een trimester aan met uitstekende resultaten.

Het zou ook interessant zijn om te weten wat de resultaten zullen zijn van andere sociale netwerken die eveneens druk bezocht werden tijdens de lockdown.

 

Back to top button
Close
Close