Sanza Touch: de nieuwe low cost smartphone van Orange en Google

Deze nieuwe smartphone, die binnenkort te koop zal zijn aan de prijs van 25,50 euro, is bestemd voor de Afrikaanse markt en die van het Midden-Oosten. Een project dat kadert in de groeistrategie van de Franse gigant in de opkomende landen.

post-image-3

Orange en Google hebben onlangs de handen ineen geslagen om de Sanza Touch te creëren, een low cost smartphone bestemd voor de markt van de opkomende landen. Orange telt 124 miljoen klanten op het Afrikaanse continent, waar het trouwens een omzet van 5,6 miljard euro noteerde in 2019.

De gigant is niet van plan daar te stoppen, vermits hij beslist heeft om zich opnieuw op de mobiele markt te lanceren. Een low cost 3G smartphone werd enkele jaren geleden al gelanceerd door het bedrijf. Nu komt Orange sterk terug met Google en Android als partners. En waar tot nu toe de gemiddelde prijs van een smartphone hoger lag dan 60% van het gemiddeld maandinkomen van de Afrikanen, alle landen dooreen genomen, verplettert de Sanza Touch nu de prijzen zodat hij toegankelijk wordt voor de Afrikaanse bevolking.

Het product is voorzien van een 4 inch scherm en 8 GB geheugen, naast meerdere vooraf geïnstalleerde apps waaronder Orange Money, een app om geld over te maken die populair is op het Afrikaanse continent. Facebook, WhatsApp en YouTube zullen ook beschikbaar zijn.

We noteren ook dat Orange en Google niet aan hun eerste samenwerking toe zijn, vermits zij enkele jaren geleden al samenwerkten om te investeren in start-ups. Een investeringsstrategie die toen al gericht was op Afrika en het Midden-Oosten op de domeinen cybersecurity, IoT en cloud.

Back to top button
Close
Close