Xavier Pichon is de nieuwe CEO van Orange België

Dinsdag heeft de nieuwe baas van Orange België, Xavier Pichon, voor het eerst gesproken. Hij sluit geen enkele optie uit bij de ontwikkeling van zijn vast aanbod.

post-image-3

Zijn komst naar Orange was niet eenvoudig. Het nieuwe hoofd van Orange België moest van Australië komen, waar hij woonde, en moest 14 dagen lang in quarantaine gaan. Hij was in februari benaderd om de functie van Michaël Trabbia over te nemen.

"De Belgische markt komt op een sleutelmoment, met een reeks belangrijke beslissingen die genomen moeten worden. Ook de positionering van Orange België werkt stimulerend. Ik meen dat ons merk sterk is, en dat het zijn volle potentieel  nog niet getoond heeft", verklaarde Xavier Pichon. De nieuwe CEO van Orange België heeft namelijk 20 jaar gewerkt bij Orange France en 2 jaar als consultant voor de Boston Consulting Group. Xavier Pichon zegt erg gemotiveerd te zijn om deze rol op zich te nemen en aan de slag te gaan met de lopende dossiers in de sector.

Een onafhankelijk intern aanbod in 2021
Het nieuwe hoofd van Orange België heeft heel wat uitdagingen voor de boeg, om te beginnen het vaste aanbod van de operator. Orange heeft geen eigen netwerk en hangt dus af van de infrastructuur van zijn concurrenten en van groothandelstarieven. Maar net als Michaël vindt Xavier Pichon de tarieven voor dit project te hoog. Hij heeft dienaangaande bevestigd dat "er een probleem is met deze tarieven, we zullen daaraan moeten blijven werken. Maar er is helemaal geen sprake van dat wij ons uit deze markt terugtrekken". Orange zou zelfs nog meer kunnen doen want hij bevestigt dat "we uiteraard niet spreken van het lanceren van een nieuwnetwerk, maar waarom niet onze eigen infrastructuur hebben op bepaalde specifieke plekken? Alle opties liggen op tafel".

Een overname van VOO of een partnerschap met het glasvezelnetwerk van Proximus zouden ook mogelijk zijn. Wat de cijfers betreft, voegt Xavier Pichon eraan toe dat "wij vandaag een marktaandeel hebben van 10%. Wij kunnen hopen om in de volgende jaren 25% te bereiken. Wij hebben ook een internet only aanbod aangekondigd. Dat zullen wij waarschijnlijk in 2021 lanceren. Er is een vraag, we moeten er dus voor gaan".

De lancering van 5G betekent ook een grote uitdaging voor Orange België. "De installatie van de regering zal eindelijk de dingen vooruit laten gaan. Ik gok op een start van de veilingen volgende zomer", legt de nieuwe CEO uit, die eerder ongerust is over de milieunormen dan over de Belgische institutionele complexiteit. Dit gezegd zijnde, Xavier Pichon is hierin al goed getraind, vermits het beheer daar tussen de Staten en de regering eveneens complex is.

Back to top button
Close
Close