Toyota wil bejaarden helpen met een nieuwe robot

Toyota werkt momenteel aan een prototype van een robot die aan het plafond hangt, en gemaakt werd om de oudere mensen te helpen door hun dagelijks leven te verbeteren.

post-image-3

Een butler aan het plafond
Momenteel vormen de oudere mensen de groep die het snelste groeit. Een realiteit waarover de Japanse multinational Toyota zich gebogen heeft en waarvoor het vandaag een oplossing voorstelt: een robot die bejaarden moet begeleiden bij hun dagelijkse taken.

Project gebaseerd op artificiële intelligentie
De onderzoekers hebben zich gebaseerd op artificiële intelligentie om deze nieuwe technologie op punt te stellen. De bewegingen die de mensen doen, worden opgenomen en geprogrammeerd in de AI van robots, om dan identiek herhaald te worden. Zo is het prototype bijvoorbeeld in staat om een tafel af te ruimen, de vaat op te bergen of het stof af te doen.

Een veelbelovende techniek die het dagelijkse leven van ouderen beduidend zal vereenvoudigen en waardoor die kunnen genieten van de rust die zij verdienen. Vermits oudere personen over het algemeen in kleine huizen wonen, wordt het door Toyota uitgewerkte prototype bevestigd aan het plafond. Een evidente tijdswinst voor dit nieuwe voorwerp, dat zo de doorgang niet belemmert en met een simpele knop opgeborgen wordt in het plafond.

Technologie ten dienste van de mens
Deze robots zijn momenteel nog maar prototypes. Er is geen zekerheid dat ze ooit op de markt zullen komen. Maar een ding is zeker: met dit project tracht het Japanse bedrijf een antwoord te bieden op een behoefte van de mens, zonder hem voorbij te steken. Een bemoedigende aanpak voor de toekomst.


 

Back to top button
Close
Close