Vliegende taxi`s in de Franse lucht vanaf 2021

De Duitse start-up Volocopter heeft onlangs zijn eerste vliegende taxi voorgesteld, de Volocity genaamd, die vanaf juni volgend jaar getest zal worden op de luchthaven van Pontoise. Deze testen getuigen van de ambitie van de regio Ile-de-France om een pionier te worden in de stedelijke mobiliteit via de lucht.

post-image-3

De eerste vliegende taxi, op punt gesteld door Volocopter, zal getest worden in de regio Ile-de-France, dat een project voor stedelijke mobiliteit in de lucht wil lanceren. Om die projecten tot een goed einde te brengen werkt het samen met de luchthavengroep van Parijs, RATP, en Choose Paris. Het hoopt zo tal van bedrijven aan te trekken uit de luchtvaartsector. Valérie Pécresse, presidente van de regio, verklaart dat het Ile-de-France een "plek moet zijn waar de toekomt en de luchtvaart van morgen uitgevonden worden".

Edward Arkwright, uitvoerend directeur van de ADP-groep, rechtvaardigt de keuze van de testzone door Pointoise te omschrijven als een "voorstedelijk gebied met bewoners aan de ene kant van de luchthaven maar niet de andere". Het moet gezegd worden dat Pontoise de voordelen van een luchthaven bezit doordat er twee controletorens aanwezig zijn, brandweerlui en andere gebruikers van het luchtruim, wat deze zone tot een testlocatie bij uitstek maakt.

Na zijn voorstelling van de Volocity heeft Volocopter een toestemming gekregen van de Europese Unie en werkt het samen met Grab, het equivalent van Uber in Zuid-Oost-Azië. De Duise start-up hoopt zo een een netwerk van vliegende taxi`s te kunnen uitrollen in de grote Aziatische steden. Volocopter heeft ook een aanvraag voor certificering ingediend bij het European Aviation Safety Agency (EASA). Uber van zijn kant hinkt acherop, vermits het zijn vliegende taxi`s, gemaakt door Hyundai, niet voor 2023 zal hebben.

Back to top button
Close
Close