eFounders lanceert vier nieuwe start-ups

De start-up studio lanceert vier nieuwe start-ups in het najaar. Deze projecten zullen binnen maximum 18 maanden op poten gezet worden.

post-image-3

De befaamde start-up incubator uit Brussel eFounders heeft vier nieuwe projecten onthuld voor de herfst. Het gaat om Kairn, Canyon, Crew en Collective. Deze vier nieuwe start-ups zijn gespecialiseerd in de digitalisering of verbetering van de productiviteit. Thibaud Elzière, een van de twee oprichters van de studio, bevestigt dat "het, net als de andere keren, het idee is om een overzicht te maken van de domeinen uit de bedrijfswereld die nog geen digitalisering kenden en nog op de oude manier werken".

Deze keer zal eFounders in verschillende sectoren werken, met name in de rekrutering en de juridische sector. Want alhoewel sommige projecten al over een eerste aanbod en eerste pilootklanten beschikken, zijn andere nog in een codeerstadium. Dat is echter niets dat eFounders niet kan oplossen, vermits zij gewoon zijn om start-ups vanaf nul te begeleiden.

18 maanden om te overtuigen
"Voor dit jaar behouden wij nog ons basisprincipe. Wij hebben intern gezocht naar ideeën voor te ontwikkelen projecten. Vervolgens hebben wij externe ondernemers gevonden die in staat zijn om die te laten groeien", zo verklaart Thibaud Elzière. De Brusselse start-up heeft een team gerekruteerd van vier tot vijf mensen voor elk project, en is nu bezig om de verschillende start-ups van start te laten gaan.

Gedurende 18 maanden neemt eFounders alle kosten op zich, de lonen van de verschillende medewerkers voor het Search & Development werk." Elk project vertegenwoordigt een initiële investering van ongeveer 500.000 tot 800.000 euro", bevestigt de medeoprichter. Zodra de start-up gelanceerd is, gaan de jonge start-ups alleen verder. Maar zelfs als eFounders niet meer in het operationele deel zit, behoudt het toch een deel van het kapitaal waardoor het zijn investeringen kan recupereren, als alles gaat zoals voorzien. Dat zou geen probleem mogen opleveren voor eFounders, dat al getoond heeft waartoe het in staat is.

Sinds zijn oprichting in 2011 heeft eFounders al 27 projecten gelanceerd. De patroon vertelt dat "wij er slechts 3 hebben opgegeven. Telkens tijdens het incubatieproces. Vandaag zijn alle gelanceerde start-ups nog in leven en zij hebben allemaal fondsen opgehaald". Exact een jaar geleden rondde eFounders de kaap van een miljard dollar aan kapitalisatie en had het een omzetcijfer van meer dan 250 miljoen dollar, met al zijn projecten samen. Al die projecten waren ook goed voor de creatie van een duizendtal banen.

Back to top button
Close
Close