De fusie van de berichtendiensten Messenger en Instagram officieel van start

De aankondiging van de fusie van de berichtendiensten Messenger en Instagram Direct luidt het begin in van  multiplatform-berichten voor de groep van Mark Zuckerberg. Deze fusie, officieel gemaakt op woensdag 30 september, was al enkele maanden verwacht.

post-image-3

Asha Sharma, Head of Consumer Product bij Facebook, had in 2019 bevestigd dat de Messenger, Whatsapp en Instagram apps binnenkort verbonden zouden worden. Nu de fusie officieel is, heeft Facebook woensdag op zijn blog verklaard: "De mensen communiceren meer dan ooit in private ruimtes. Meer dan een miljard mensen gebruikt Messenger reeds als een plek om met familie en vrienden dingen te delen, elkaar te ontmoeten en zich te uiten. Dat is waarom wij Messenger en Instagram met elkaar verbinden, om aan Instagram enkele van de beste functionaliteiten van Messenger te geven - zodat u de beste berichtenervaring hebt, wat ook de app is die u gebruikt. De gebruikers van Instagram kunnen beslissen om meteen deze nieuwe ervaring uit te proberen".

Het is meer dan een fusie - deze aankondiging belooft ook een resem nieuwe functionaliteiten, zoals "Watch Together", een dienst waarmee gebruikers samen vanop afstand dezelfde video kunnen bekijken tijdens een videogesprek, en "Disparition", dat de mogelijkheid biedt om boodschappen te laten verdwijnen nadat ze gelezen zijn. Gebruikers kunnen ook genieten van proactieve suggesties om iets te blokkeren en van "Selfie Stickers", virtuele zelfklevers in de vorm van boemerangs en van snelkoppelingen naar bepaalde emoji`s.

Buiten een verbetering voor de gebruikers kadert deze fusie van de berichtendiensten Messenger en Instagram Direct in de globale strategie van de groep, die voorziet om de verschillende diensten meer met elkaar te verbinden. De tool Accounts Manager en het delen van Facebook Stories op Instagram kaderen ook in die opzet.

De fusie is momenteel beperkt tot enkele landen, maar zal zeer binnenkort wereldwijd uitgerold worden. De fusie tussen Whatsapp, Instagram en Messenger, die ook aangekondigd was, lijkt daarentegen nog niet actueel te zijn.

Back to top button
Close
Close