Nieuwe job voor Google Search: Google geeft het een nieuwe tool

De pandemie heeft voor heel wat problemen gezorgd, maar ook nieuwe mogelijkheden. Met de crisis zijn er meer mensen vandaag op zoek naar een job. En dat heeft Google al snel begrepen.

post-image-3

Het aantal werkzoekenden is gestegen door de Covid-19-crisis - een van de zware gevolgen van de pandemie. Dat is waarom Google, in samenwerking met Forem, Actiris en VDAB, evenals met Randstad en Jobat, een nieuwe zoekfunctie lanceren in België. Hiermee krijgen de werkzoekenden gemakkelijk toegang tot honderdduizenden jobaanbiedingen.

Werkzoekenden kunnen hun zoekopdracht uitvoeren in functie van de locatie en de activiteitensector waarin zij willen werken, en of zij een voltijdse of deeltijdse job zoeken. Er is ook de mogelijkheid om een e-mail alert te krijgen en zo verwittigd te worden van nieuwe vacatures, om de zoekcriteria op te slaan en zoekfilters te bepalen.

Deze nieuwe functionaliteit, die de aanbiedingen centraliseert van traditionele aanbieders zoals gespecialiseerde sites of interimkantoren, staat open voor alle websites die er hun eigen jobaanbod willen integreren. Thierry Geerts, Country Manager van Google, stipt aan dat deze tool een aanvulling is op de jobsites, en geen concurrent ervan: "Wij vermelden zonder onderscheid de jobaanbiedingen van alle sites die partner zijn. Het is een open ecosysteem". Hij voegt eraan toe dat het om "natuurlijke zoekresultaten gaat, zonder reclame".

Back to top button
Close
Close