iOS14 nu beschikbaar: ontdek de nieuwigheden in het besturingssysteem van Apple

De nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple is sinds 16 september jongstleden beschikbaar en bevat enkele nieuwigheden in de instellingen. Een beknopte samenvatting van de nieuwigheden in iOS14.

post-image-3

iOS 14 kan nu gedownload worden en het bevat enkele interessante nieuwigheden, die trouwens al aangekondigd waren tijdens de Apple WWDC 2020 conferentie in juni jongstleden. De gebruikers zullen toch moeten rekenen op een update van 2 Gb om de nieuwe versie te krijgen.

Startpagina in een nieuw kleedje
De startpagina van iOS 14 herinnert aan die van Android-toestellen, vermits er nu Widgets aanwezig zijn, die trouwens gepersonaliseerd kunnen worden. Siri kan nu voice boodschappen verzenden, en ziet er wat anders uit: de kleine bubbel zal kunnen verschijnen onderaan de pagina die u raadpleegt, zonder eerst via een zwart scherm te moeten passeren. Met de Library app krijgt u een overzicht van de meest gebruikte apps, gerangschikt op hoe vaak u ze gebruikt. Nog een nieuwigheid: de app Translate kan nu boodschappen die rechtstreeks via voice opgenomen werden, in 11 verschillende talen vertalen, waaronder het Frans, Chinees, Duits, Koreaans, Arabisch en Russisch. En tot slot: iOS14biedt de mogelijkheid om de standaard apps voor mail en de browser te configureren, wat betekent dat Gmail bijvoorbeeld uw standaard mail app kan worden.

Komst van de "App Clips"
Een app clip is een gecomprimeerde versie van een app, waarmee u simpele taken kan uitvoeren zonder de app zelf te moeten bezitten. Het is natuurlijk nog altijd mogelijk om de complete versie van de app toe te voegen. De App Clips zijn herkenbaar aan een nieuw logo, dat lijkt op een smartphone omringd door een digitale vingerafdruk.

Nog meer personalisering
De groepsboodschappen kunnen nu een aangepaste afbeelding krijgen, zoals al het geval is bij concurrenten zoals Messenger. Ook de emoji`s worden nog verder aanpasbaar vermits er opties voor leeftijd, kleuren maar ook accessoires toegevoegd werden. De gebruikers van iOS hebben nu de mogelijkheid om zich per fiets te verplaatsen in Maps. Voor wie rijdt in een elektrische auto houdt de app nu rekening met het batterijverbruik.

Of het nu reeds verwachte aanpassingen of grote verrassingen zijn, de nieuwe versie van iOS biedt een resem nieuwigheden om snel te ontdekken!



Back to top button
Close
Close