Ondanks de belofte van een goedkopere batterij, verliest Tesla 50 miljard aan waarde

De beleggers hebben dinsdag 50 miljard dollar aan de marktwaarde van Tesla onttrokken, ondanks de belofte van Elon Musk, baas van de groep, om de productiekosten voor elektrische voertuigen aanzienlijk te verlagen, maar pas over ten vroegste 3 jaar.

post-image-3

De beurswaarde van Tesla is dinsdag in amper twee uur met 20 miljard gedaald na het sluiten van de markt, nadat Elon Musk en andere kaderleden van het bedrijf een nieuwe batterij en de productiestrategie onthuld hadden. Het aandeel sloot 5,6% lager en bleef tijdens de handel na de sluiting met 6,9% achteruitgaan.

Craig Irwin, analist bij Roth Capital Partners, heeft bevestigd: "Niets van wat Musk gezegd heeft over de batterij staat vast. Er was niets tastbaars".

Tijdens het "Battery Day" evenement van Elon Musk verwachtten de beleggers twee belangrijke aankondigingen: de ontwikkeling van een batterij met een levensduur van 10 jaar of meer, en een specifieke doelstelling om de kosten te verlagen waardoor de verkoopprijs van een elektrisch voertuig eindelijk lager zou kunnen liggen dan van een benzinewagen.

Maar Elon Musk heeft niets gezegd, noch van het een noch van het ander. In de plaats daarvan heeft hij beloofd om de kosten voor batterijen binnen enkele jaren te verminderen, dankzij een nieuwe technologie, en zo een elektrische wagen aan te bieden aan een "betaalbare" prijs.

"Over drie jaar (…) zullen wij een auto kunnen produceren aan 25.000 dollar die fundamenteel vergelijkbaar, of zelfs iets beter is dan een gelijkaardige benzinewagen", zo verklaarde de baas van Tesla.

Elon Musk heeft echter wel toegegeven dat Tesla onder andere het concept van de nieuwe batterij nog niet rond heeft. Tesla loopt spijtig genoeg vaak achterstand op tegenover de productiedoelstellingen die Elon Musk vooropzet.

Back to top button
Close
Close