De leveringsdienst per drone van Amazon officieel goedgekeurd door de FAA

Amazon Prime Air, het filiaal van Amazon dat gespecialiseerd is in de levering per drone en opgericht werd in 2013, heeft zopas de goedkeuring verkregen van de FAA (Federal Aviation Administration). Een echt keerpunt voor het bedrijf dat vastbesloten is om zijn taak om overal ter wereld te leveren tot een goed einde wil brengen.

post-image-3

Aanzienlijke concurrentie tussen de technologiegiganten
Tegen 2025 zal de sector voor levering per drone op zijn eentje goed zijn voor 43 miljard dollar, en de concurrentie is nu al hard. UPS is het eerste bedrijf dat groen licht kreeg van de FAA in 2019, gevolgd door FedEx, Amazon en Google. Sindsdien is Wing van Google ook naar de beurs getrokken. Alhoewel Amazon de koers van zijn aandeel sinds maart verdubbeld heeft, heeft het bedrijf achterstand in te halen, vermits UPS al begonnen is met leveringen per drone in Florida. Wing van zijn kant is gestart met testen in Finland.

David Carbon, vice-president van Prime Air, verklaart in een persbericht van het bedrijf: "Dit groen licht toont hoezeer de FAA vertrouwen heeft in Amazon Prime Air voor de exploitatie- en veiligheidsprocedures van ons bedrijf voor een autonome leveringsdienst per drone, die binnenkort onze pakjes bij klanten uit de hele wereld zal leveren. Wij blijven onze technologie ontwikkelen en verfijnen, om bezorgdrones volledig in het luchtruim te integreren, en we werken nauw samen met de FAA en andere regulatoren wereldwijd om onze visie te realiseren: levering in 30 minuten, overal ter wereld".

Een veelbelovende markt
Het is waar dat de Covid-19 crisis het tempo van de leveringen wereldwijd versneld heeft, vermits de bevolking aangemoedigd werd om elk contact met de buitenwereld te vermijden. Anderzijds is de levering per drone een heuse ecologische hefboom, vermits het een alternatief biedt voor transportmiddelen op fossiele energie, en geleidelijk de aanwezigheid van bestelwagens op de weg vermindert.
 

Back to top button
Close
Close