EASI neemt een belang in Computer Telecom

IT-bedrijf EASI neemt een participatie in telecommunicatiespeler Computer Telecom. Vandaag beschikt EASI over 50% van de aandelen van haar sectorgenoot. Dit strategische partnership kadert in de ambitieuze groeistrategie van het bedrijf en laat Computer Telecom toe sterker te groeien.

post-image-3

Participatie als groeistimulans

Computer Telecom is gevestigd in La Louvière. "Als telecomspeler zijn ze een exclusieve Proximus agent die sterk verankerd is in Brussel en Wallonië,” zegt CEO Thomas Van Eeckhout. “In hun zoektocht naar een grotere structuur zijn ze EASI tegengekomen. Ze zochten naar een partner die hen zou toelaten de nodige stabiliteit op te bouwen die nodig is om te kunnen blijven innoveren. We bleken de ideale partner te zijn om hen te helpen hun ambities in Vlaanderen waar te maken. Het zit in het DNA van onze onderneming om beloftevolle projecten te ondersteunen. We geloven heel erg in hun ambities en we zijn overtuigd van hun potentieel.” 

Ontwikkeling dynamiseren

CEO van Computer Telecom Pietro Cuffaro is tevreden. “We maken met deze participatie een grote sprong voorwaarts. Het bedrijfsmodel van EASI heeft zich al meermaals bewezen. Ze hebben heel wat expertise op het vlak van organisatie en we kijken er dan ook naar uit om onze verdere ontwikkeling samen met hen te dynamiseren.”  

Match op vlak van waarden

Hoewel EASI 50% van de aandelen in handen heeft, blijft Computer Telecom onafhankelijk opereren. De gedeelde waarden zijn een bijzonder element in deze participatie, zegt Ludovic Lo Brutto, Executive Sales Manager & Partner bij EASI. “Strategische coaching werkt alleen als je de toekomst door dezelfde bril ziet. Onze waarden zijn de motor van ons bedrijf, we geloven dat ze een bijzondere impact hebben op de succesvolle ontwikkeling van ondernemingen. Bij Computer Telecom merkten we al snel dat ook zij dezelfde zaken vooropstellen. Dat biedt vertrouwen voor de toekomst.”

Derde partnership dit jaar

EASI houdt vast aan haar ambitieuze plannen. In februari sloot het bedrijf al een participatie af met Underside en in juni kondigde het de overname van ICT Architect aan. Ludovic Lo Brutto is optimistisch. “Deze participatie is het derde dossier dat we dit jaar met succes afronden. We slaan hiermee de juiste weg in en blijven de koers aanhouden in onze groeistrategie. We kunnen nu al aankondigen dat er in de loop van dit jaar nog andere soortgelijke projecten zullen worden uitgevoerd".

Back to top button
Close
Close