Airbnb ontslaat een kwart van zijn personeel wereldwijd

Het platform voor het reserveren van logies kondigt aan dat het afscheid neemt van een 1.900 personeelsleden omwille van de pandemie.

post-image-3

Airbnb, dat het hard te verduren kreeg door de pandemie en de lockdown-maatregelen, kondigde dinsdag 5 mei het ontslag aan van ongeveer 25% van zijn 7.500 personeelsleden wereldwijd. "Wij maken momenteel de pijnlijkste crisis van ons bestaan mee", zo verklaarde Brian Chesky, medeoprichter voor het platform voor het boeken van logies.

Airbnb "werd hard getroffen" door de epidemie, die over de hele wereld het reizen stilgelegd heeft, met prognoses voor inkomsten die dit jaar "minder dan de helft" zouden zijn dan wat in 2019 gegenereerd werd, zo voegde hij eraan toe in een boodschap aan de personeelsleden. Om die gevolgen van de crisis te remediëren heeft het bedrijf al 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) opgehaald en zijn kosten in alle sectoren verminderd, zo bevestigt M. Chesky.

Maar het platform wordt geconfronteerd met twee "harde realiteiten: wij weten niet wanneer er terug gereisd zal worden, en wanneer dat moment daar is, zal het anders zijn", zo verklaarde hij om deze bijna 1 900 ontslagen te rechtvaardigen.

Hij kondigde ook een pauze aan bij de investeringen van de groep in de afdeling transport en in Airbnb Studios, en een vermindering bij de investeringen in verschillende projecten om hotels en luxe-eigendommen op te nemen in zijn aanbod.

Volgens Brian Chesky zal deze "hernieuwde focus" van de commerciële strategie Aribnb toelaten om terug te keren tot "zijn wortels en de basis" van het bedrijf, terwijl de klanten "opties zullen willen die dichterbij huis liggen, veiliger en goedkoper zijn", wanneer de lockdown-maatregelen, die wereldwijd miljarden mensen treffen, opgeheven worden.

Back to top button
Close
Close