Google publiceert een analyse van de verplaatsingen in 131 landen

Google heeft een analyse gepubliceerd van de verplaatsingen in 131 landen, waarmee men kan nagaan of de beperkingsmaatregelen die in maart over de hele wereld van kracht werden, opgevolgd worden of niet.

post-image-3

De locatiegegevens afkomstig van miljarden mobiele telefoons, werden gecompileerd en daarna in grafieken voorgesteld, om de bijeenkomsten van de laatste weken op verschillende soorten plekken zoals metrostations, treinen, bussen of handelszaken, te vergelijken met de data uit een controleperiode voor de epidemie uitbrak.

Facebook, dat net als Google miljarden gebruikers telt, heeft ook locatiegegevens gedeeld met wetenschappers, die gelijkaardige analyses bezorgen aan de overheden van verschillende landen, maar die niet gepubliceerd heeft.

"Deze rapporten werden opgesteld om gebruikt te worden, maar met eerbied voor onze strenge privacyregels en -protocollen", zo verzekeren Dr. Karen DeSalvo, hoofdarts van Google Health, en Jen Fitzpatrick, Vicepresident van Google Geo, op een blog van het bedrijf.

De gebruikte gegevens zijn afkomstig van gebruikers die de functie "Locatiegeschiedenis" op hun toestel geactiveerd hebben. Google zegt dat het het nodige gedaan heeft opdat niemand geïdentificeerd zou kunnen worden.

Back to top button
Close
Close