Showpad ontslaat 52 medewerkers

Het Gentse technologiebedrijf Showpad ontslaat wereldwijd 52 mensen, waarvan 14 in België. "De covid-19 crisis heeft een grote impact op onze groeiperspectieven", zo verklaart de oprichter van Showpad, Pieterjan Bouten, aan onze collega`s van Trends.

post-image-3

Showpad is de laatste jaren enorm gegroeid: in één jaar tijd hadden 200 extra medewerkers het bedrijf vervoegd. Vandaag nemen de oprichters drastische maatregelen omwille van de vertraging van de economische groei. "Wij zijn verplicht om snel te reageren. Alhoewel wij recent een mooie fondsenwerving afgerond hebben, dwingt de ongeziene impact van het coronavirus ons om op verantwoordelijke manier te handelen", zo verklaart het bedrijf aan onze collega`s van Trends.

Pieterjan Bouten, CEO en oprichter van Showpad, wil zich 100% focussen op het bedrijf en haar medewerkers: "Ondanks de vele maatregelen van de overheid, waarvan wij slechts beperkt gebruik kunnen maken, en gezien de wereldwijde economische vertraging, zijn ontslagen onvermijdelijk geworden. Deze beslissing slaat vooral op de buitenlandse activiteiten van Showpad, maar jammer genoeg zullen ook 14 van onze 200 Belgische medewerkers hun job verliezen".

Het is nog niet bekend hoe de reorganisatie exact het bedrijf zal beïnvloeden, maar de ontslagen zullen vooral de verkoop- en marketingteams van Showpad betreffen. Het bedrijf bevestigt dat de fundamenten stevig blijven en dat het de toekomst met vertrouwen blijft tegemoetzien. Het benadrukt zijn terugkerende omzet van meer dan 60 miljoen euro en zijn ongeveer 1.200 klanten.

Back to top button
Close
Close