Google investeert 800 miljoen dollar in de strijd tegen het coronavirus

Google is een van de bedrijven die het meeste middelen uittrekken om de verspreiding van het virus in te dammen.

post-image-3

Buiten het aantal adviezen dat men bij de zoekresultaten en op YouTube vindt, heeft het bedrijf uit Mountain View ook een onderzoekscentrum gewijd aan de efficiënte strijd tegen de pandemie.

Neemt men het totaal van de investeringen van Google, of dat nu gaat om te helpen bij de behandeling, de bedrijven te ondersteunen of het publiek te informeren, dan heeft het bedrijf 800 miljoen dollar uitgegeven. Een deel van dit geld werd gebruikt om, in samenwerking met het bedrijf Magid Glove & Safety, een productie mogelijk te maken van 2 tot 3 miljoen maskers, die in de volgende weken bestemd zijn voor de GDC Foundation. Google heeft ook beloofd om de overheid te helpen bij de productie van ademhalingstoestellen.

Het bedrijf heeft ook 250 miljoen dollar Google Ads credits aangeboden aan de World Health Organization (WHO) en een honderdtal overheidsinstellingen. Naast 340 miljoen dollar voor de KMO/ZKO. Sundar Pichai, CEO van Google, verklaarde: "Wij hopen dat dit bijdraagt om een deel van de algemene kosten te verminderen die de KMO moeten dragen om te blijven communiceren met hun klanten".

20 miljoen Google Cloud credits werden ter beschikking gesteld van de universitairen die de cloud gebruiken om mogelijke behandelingen te bestuderen en de data op te volgen.

Andere bedrijven zoals Tesla, Dyson, Ferrari, hebben hun activiteiten volledig herstart om materiaal te vervaardigen dat onder andere van pas komt bij het verzorgend personeel.

Back to top button
Close
Close