Insight Partners neemt Veeam over voor 5 miljard dollar

Een van de grootste investeerders in softwarebedrijven neemt de Zwitserse gigant voor het beheer van data in de cloud over.  Een transactie met een waarde van ongeveer 5 miljard dollar

post-image-3

Het Amerikaanse Insight Partners heeft de overname aangekondigd van de Zwitserse specialist in voor cloudgegevensbeheer Veeam Software. Een strategische acquisitie die beide bedrijven ertoe zou moeten brengen hun respectievelijke uitbreidingen te versnellen. Een operatiedie geëvalueerd wordt op ongeveer 5 miljard dollar.

Als eigendom van Insight Partners wordt Veeam een Amerikaans bedrijf met een managementteam in de Verenigde Staten, dat zijn wereldwijde expansie voortzet vanuit kantoren in 30 landen (met klanten in meer dan 160 landen).

De overname, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 afgerond zal worden, zal Veeam in staat stellen zijn evolutie naar de hybride Cloud en zijn ontwikkeling in nieuwe markten te versnellen.

Als onderdeel van de overname werd William H. Largent gepromoveerd tot Chief Executive Officer, nadat hij eerder de functie van Executive Vice-President Operations had bekleed.

Veeam realiseert een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard dollar en telt wereldwijd meer dan 365.000 klanten.

Back to top button
Close
Close