Connect with us
woman-sunglasses

International

Facebook gaat met de `Libra` van start met cryptomunten

Facebook gaat met de `Libra` van start met cryptomunten

`Libra` is een elektronische munt die het mogelijk zou moeten maken om even gemakkelijk goederen aan te kopen of geld te sturen als een instant messaging-bericht te verzenden

Facebook is officieel aan de slag gegaan met cryptomunten, door de oprichting aan te kondigen van de `Libra`, een elektronische munt waarmee men even gemakkelijk goederen zou kunnen kopen of geld verzenden als een instant message te verzenden.

`Libra` moet een nieuwe manier van betalen bieden buiten traditionele bank- en financiële kanalen om. Een tool die zich in het bijzonder kan richten tot wie buiten het banksysteem valt, met name in de opkomende landen, zo legt Facebook uit.

Libra Networks, waarvan Facebook Global Holdings aandeelhouder is, werd op 2 mei jongstleden geregistreerd in Zwitserland, met het doel financiële en technologische diensten te leveren en de bijhorende hard- en software te ontwikkelen. Facebook telt meer dan twee miljard gebruikers wereldwijd, en dat zijn evenveel potentiële klanten voor deze nieuwe betaalwijze. Het zal in elk geval voor heel wat opschudding zorgen in de banksector.

Er zijn al heel wat partners van Facebook, meer dan een twintigtal zelfs, waaronder Uber, Spotify, Booking, Ebay, … En zelfs Visa.

Volgens de makers van de munt zou die over het algemeen stabiel moeten zijn, want zijn koers zou geïndexeerd zijn op de koers van vier grote wereldwijde munten (euro, dollar, yen en pond). Libra zal dus niet `vluchtig` zijn, omdat het een `vaste wisselkoers` zal hebben. Het grote gevaar zal ongetwijfeld komen van het feit dat dit het gewicht van de banken zal afzwakken. De banken dus vaak de staten die tot nu toe de markten reguleren. En omdat u nu discreet geld kan verzenden, kosteloos, naar gelijk welke plek ter wereld. Volgens de Franse Economische krant Les Echos zal Facebook zijn Libra-dienst bij de lancering gratis aanbieden.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top