Belgische bedrijven kampioen in AI

Een studie toont aan dat de Belgische werkgever meer beroep doet op AI dan zijn collega`s uit buurlanden.  De Belgische werknemer van zijn kant bekijkt AI met optimisme.

post-image-3

De resultaten die behaald werden bij een nieuw onderzoek van Boston Consulting Group (BCG) en Ipsos tonen aan dat de Belgen over het algemeen optimistisch zijn over AI. In de arbeidswereld is het beroep doen op artificiële intelligentie meer verspreid dan in de buurlanden.

Zo werd meer dan één Belg op twee (54%) al geconfronteerd met AI op het werk of verwacht hij dat in de volgende twee jaar te worden - een hogere proportie dan bij onze buren: Frankrijk (44%), Duitsland (45%) of het Verenigd Koninkrijk (47%).

Bijna één Belgische werknemer op vier (24%) deed op zijn werk al beroep op toepassingen die op AI gebaseerd zijn - eveneens een hoger percentage dan in Frankrijk (16%), Duitsland (15%) of het Verenigd Koninkrijk (20%).

"De cijfers zijn weliswaar laag in absolute termen, maar toch zijn de resultaten bemoedigend. Zij hebben ook de verdienste dat zij aantonen dat de Belgische bedrijven een stap vooruit zijn en dat zij zichzelf de eersten mogen noemen die zullen genieten van de voordelen die artificiële intelligentie en automatisering bieden", aldus Stefan Dab, Managing Partner bij BCG Brussel.

Verrassend genoeg geloven zeven Belgen op 10 (70%) ook dat de vermindering van de werklast ertoe zal leiden dat er jobs verloren gaan. Tegelijkertijd denkt meer dan de helft van hen (53%) dat AI geen negatieve gevolgen zal hebben op hun eigen werkzekerheid.

Back to top button
Close
Close