Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Lancering van Uber Movement in Brussel

Lancering van Uber Movement in Brussel

In het kader van zijn verbintenis met de partnersteden lanceert Uber vandaag `Movement` in Brussel. De hoofdstad ligt hiermee in het kielzog van grote steden zoals Sydney, Boston, Parijs, Amsterdam, Londen. Vanaf vandaag staat ook het Brussels Gewest op deze website, die voor iedereen toegankelijk is. De gegevens zijn voortaan beschikbaar voor alle urbanisatiediensten, voor gemeentelijke adviseurs en het grote publiek, om hen te helpen de behoeften van hun stad of hun gemeente op het vlak van transport beter te begrijpen. Dat zal ook helpen om nieuwe infrastructuren te analyseren of erin te investeren om zo onze stad te verbeteren.

Movement van Uber toont de transittijd van de ene zone naar de andere, dankzij data verzameld bij de miljarden ritten die de chauffeurs met Uber gemaakt hebben. Deze zones dekken de standaardlimieten die door stadplanners gebruikt worden. Zo kunnen zij efficiënter evalueren waar in hun steden de investeringen in transportinfrastructuur gemaakt zouden moeten worden.

Om het potentieel aan te tonen van de manier waarop deze kennis de stedelijke mobiliteit kan helpen in Brussel, werden twee grote evenementen verleden jaar bekeken en de impact ervan bestudeerd op de verplaatstingstijd in de stad. De impact van de bezoekers en de stijging van het verkeer van deze evenementen op de transittijd en de zones die het meest getroffen worden is in kaart gebracht in de `Movement` tool.

"De lancering van Movement van Uber in Brussel is een belangrijke stap voor ons partnerschap met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest; het moet een antwoord bieden op de behoeften van de plaatselijke mobiliteit. Als technologische bedrijf kunnen wij Brussel helpen om beslissingen te nemen, gebaseerd op betrouwe mobiliteitsdata, in het belang van het milieu en de burgers", verklaarde Thijs Emondts, General Manager van Uber Benelux.

Dat is waarom Uber Movement enkel geaggregeerde, anoniem gemaakte gegevens gebruikt. De tool geeft dus geen enkele persoonlijke of identificeerbare informatie door. Na verloop van tijd zal Uber meer functies aan de tool toevoegen. Uber zal blijven praten met de vertegenwoordigers van het gewest, stadsplanners en burgers om de mobiliteit te verbeteren en relevante data te leveren die helpen om onze steden te verbeteren.

Voor meer informatie kan u terecht op het blog op de site van  Movement..

 

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top