Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Geen akkoord over 5G in België

Geen akkoord over 5G in België

Gisterenmorgen kwamen de vertegenwoordigers van de federale overheid, de regio`s en de gemeenschappen bijeen in een overlegcomité om een compromis te vinden over de uitrol van 5G in België. Het zal wachten zijn op de vorming van de volgende regering om het dossier opnieuw te openen.

De vergadering is geëindigd zonder dat men tot een akkoord kon komen. De kansen op slagen werden mager geacht. En bijgevolg zal de lancering van 5G, die normaal voorzien was voor 2020, aanzienlijk vertraagd kunnen worden in ons land. Het is wachten op de vorming van de volgende regering om dit dossier te herstarten.

De Brusselse staatssecretaris belast met de digitale overgang Bianca Debaets (CD&V) maakte woensdag gewag van haar "ernstige ongerustheid" over de gevolgen van deze impasse, die de uitrol van het supersnelle internet in België met één of twee jaar zou kunnen vertragen. Mevrouw Debaets ondersteunt het compromisvoorstel van de federale minister De Backer, die groen licht wil geven aan het opstarten van de veilingen, en pas daarna de gesprekken te voeren over de verdeling van de inkomsten.

5G is een van de technologische innovaties vooropgesteld waren door het adviesbureau Deloitte bij de 18e editie van zijn jaarlijks rapport met prognoses op het gebied van technologie, media en telecommunicatie. Indien België niet het snelste is om 5G uit te rollen of om slimme luidsprekers in elke huiskamer in te voeren, zouden andere prognoses, zoals 3D print of inkomsten uit radio, in de loop van de volgende maanden toch werkelijkheid moeten worden

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top