Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

Alibaba in Luik: het is officieel!

Alibaba in Luik: het is officieel!

De beheerraad van Liège Airport heeft zijn CEO Luc Partoune volmacht gegeven om officieel met de directie van Alibaba diens komst naar de Vurige Stad te ondertekenen. In de marge van deze ondertekening, die in de loop van volgende week moet plaatshebben, werd Luc Partoune ook belast met het onderhandelen met de Amerikaanse operator TNT/FedEx, belangrijke klant van Liège Airport, over de voorwaarden voor zijn verdere ontwikkeling in het centrum van de luchthaven van Luik.

De laatste dagen waren er wat wrijvingen opgedoken: Aéroports de Paris, voor 25% aandeelhouder van Liège Airport, had twee keer het groene licht van de beheerraad van Liège Airport voor de komst van Alibaba geblokkeerd. In de wandelgangen beklemtoonde men dat de Franse aandeelhouder de belangen van TNT/FedEx verdedigde, dat zich ongerust maakte over de komst van Alibaba opwille van zijn eigen expansie op Liège Airport. De laatste problemen zijn klaarblijkelijk uit de weg geruimd.

Alibaba en TNT/FedEx zullen dus in de volgende jaren naast elkaar bestaan in Luik, waardoor de luchthaven zijn bronnen van inkomsten kan diversifiëren in een volop in bloei zijnde sector, die van de logistiek en het bezorgen van pakjes. De luchthaven en de Waalse overheden hebben de laatste dagen ongetwijfeld kosten noch moeite gespaard om de Amerikaanse groep te overtuigen dat er plaats is voor iedereen.

Nog voor de beheerraad van Liège Airport bijeenkwam, had er nog een andere beheerraad plaats bij Sowaer, dat 25% van Liège Airport in handen heeft. Op de agenda de goedkeuring van een akkoord om via erfpacht de exploitatie van een terrein van 22 hectare over te dragen aan Liège Airport. Dat terrein moet dan de activiteiten van Alibaba opvangen.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top