Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Orange Belgium experimenteert met 5G

Orange Belgium experimenteert met 5G

De operator heeft concrete gebruikstoepassingen voorgesteld van 5G in België. Exclusieve ervaringen, in samenwerking met Nokia.

Orange Belgium heeft een reeks concrete gebruikstoepassingen voorgesteld gebaseerd op de 5G-technologie. In Luik heeft de operator samengewerkt met Nokia om het potentieel en de toekomstige toepassingen van 5G te demonstreren (een live 3D holografisch concert, een live 360° camera, uitgezonden via virtual reality headsets, enz.).

5G vult de vorige draadloze netwerken (2G, 3G en 4G) aan. Het zou verschillende verbeteringen moeten brengen op vlak van snelheid (een debiet van 6 Gb per seconde in de 3,5 GHz band), latency, betrouwbaarheid, schaalbaarheid, flexibiliteit, veiligheid, dekking en capaciteit.

Deze verbeteringen zullen de deur openen naar nieuwe gebruikstoepassingen zoals augmented en virtual reality, IoT, connected cars, online gezondheidsdiensten, industriële toepassingen, enz.

Naast deze nieuwe technologische ontwikkelingen zal 5G de digitale transformatie van de meeste economische sectoren ondersteunen (gezondheid, transport, industriële productie, …), zoals robots die in real time vanop afstand verbonden zijn met een chirurg, autonoom transport en voertuigen, de industrie 4.0, de smart cities, enz.

De operator heeft bevestigd dat hij zwaar investeert in zijn netwerk, om het klaar te maken om de nieuwe 5G technologie te verwelkomen, waarvan de uitrol in 2020 zou beginnen.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top