Een onderzoek legt de link bloot tussen talentmanagement en de innovatiesnelheid bij bedrijven

Een rapport van Cornerstone en IDC onderzoekt de mogelijkheden voor bedrijven in de Benelux om hun digitale transformatieproces te versnellen. En benadrukt de link die er bestaat tussen innovatiesnelheid en talentmanagement.

post-image-3

Een nieuw Europees onderzoek (Future Culture: Building a Culture of Innovation in the Age of Digital Transformation), uitgevoerd door de specialist in HR managementoplossingen Cornerstone OnDemand en IDC, bekeek de link tussen de snelheid waarmee organisaties innoveren en hun talentmanagement.

Hieruit blijkt dat verschillende elementen van invloed zijn op deze innovatiesnelheid. Zoals bijvoorbeeld het rekruteren van talenten, de organisatie van het evaluatieproces, de manier waarop medewerkers hun organisatie aanbevelen of de intensiteit van hun samenwerking.

Het onderzoek toont aan dat de organisaties die voortdurend nieuwe producten en diensten aanbieden, vaker feedback uitwisselen met hun medewerkers. Omgekeerd doen bedrijven met een lager innovatieniveau vaker beroep op coaches en mentors om de medewerkers aan te moedigen om zich verder te ontwikkelen.

Het onderzoek beklemtoont verder nog andere elementen die de verschillende soorten organisaties van elkaar onderscheiden, hun invloed op de innovatiesnelheid en de link tussen human resources management en de digitale transformatie.

Zo geeft een grote meerderheid (88%) van de organisaties in de Benelux toe dat zij een digitaal transformatieproces doorlopen en een innovaties doorvoeren in hun procedures, producten of diensten.

De resultaten van het onderzoek tonen dat de belangrijkste uitdaging voor de bedrijven voortaan ligt bij het implementeren van dit digitaal transformatieproces, en niet langer in de strategie die men moet kiezen.

In de Benelux ligt de belangrijkste hindernis voor de digitale transformatie bij de culturele weerstand tegen verandering (44%). De andere aangehaalde moeilijkheden bij onze bedrijven zijn een gebrek aan visie bij de directie, de onmogelijkheid om goede talenten te vinden, of een gebrek aan kennis om zijn doelstellingen te bereiken.

Back to top button
Close
Close