Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Test-Aankoop eist 200 euro per Facebook-gebruiker

Test-Aankoop eist 200 euro per Facebook-gebruiker

De gegevens van meer dan 87 miljoen Facebookgebruikers werden gedeeld met Cambridge Analytica zonder dat zij hiermee hadden toegestemd. Ondertussen lijkt dit schandaal nog maar het topje van de ijsberg te zijn! Het economisch model van Facebook is volledig gebaseerd op het delen en gebruiken van gegevens, zonder dat de gebruiker correct wordt ingelicht of hiervoor zijn expliciete toestemming heeft gegeven.

Door dit te doen heeft Facebook de wetgeving omtrent de privacy en de bescherming van de consument geschonden. Net daarom starten we deze groepsvordering tegen Facebook waar alle gebruikers vertegenwoordigd worden en niet enkel zij die het slachtoffer werden van het Cambridge Analytica-schandaal.

 

De vereniging voor de bescherming en verdediging van consumentenbelangen eist minstens € 200 per gebruiker als schadevergoeding. Gebruikers moeten te allen tijde baas zijn van hun eigen gegevens, weten waarvoor deze worden gebruikt en een correcte vergoeding ontvangen voor de toegevoegde waarde die hun gegevens hebben betekend voor ondernemingen die er gebruik hebben van gemaakt. Wanneer hun gegevens onwettelijk worden gebruikt, moeten ze schadeloos worden gesteld.

 

"De verontschuldigingen van Mark Zuckerberg volstaan niet!" aldus Test Aaankoop. De consumenten zijn geen marionetten waarmee Facebook kan doen wat het wil. Test Aankoop en zijn zusterorganisaties uit Italië, Portugal en Spanje hebben beslist om een groepsvordering te lanceren in elk land. 

 

 

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top