Connect with us
woman-sunglasses

Dossiers

Facebook gaat Ecole 19 ondersteunen, een codeerschool in Ukkel

Facebook gaat Ecole 19 ondersteunen, een codeerschool in Ukkel

Ecole 19 is een IT-centrum waar men zelf kan leren coderen; het is een franchise van Ecole 42, in Parijs opgericht door Xavier Niel.

Wat is Ecole 19? Het is een anti-school model dat onderwijs verstrekt zonder leraar noch diploma, en dat het hele jaar 24/24u 7/7d open is. 

Deze school biedt kansen van een zeer hoog niveau, die naar een job leiden. Het is in feite een franchise van Ecole 42 in Parijs, met een identiek programma. Het idee om in Brussel een antenne te installeren van deze prestigieuze school, die in Frankrijk al beroemd is, komt van Xavier Niel, een Franse ondernemer die bekend staat als CEO en oprichter van Iliad, de provider van het telecomnetwerk Free Mobile. In de school kunnen studenten dankzij deze participatieve werking al hun creativiteit de vrije teugel geven doordat zij leren via projecten.

Dinsdag hebben Ian Gallienne en John-Alexander Bogaerts, vertegenwoordigers van de school, de Chief Operations Officer van Facebook ontmoet, Sheryl Sandberg. Een vruchtbare ontmoeting, vermits het sociale netwerk zijn "steun" zal bieden aan het project door gespecialiseerde sprekers te laten komen en interessante content te delen met de studenten. Er werd geen informatie gegeven over het financiële aspect hiervan.

Stéphane Salberter, directeur van School 19, klonk heel enthousiast bij onze collega`s van L`Echo: "Wij zijn echt blij. Facebook heeft hetzelfde doel als wij, namelijk jobs in de digitale wereld te creëren".

De vertegenwoordigers van de codeerschool mogen dan al blij zijn dat de Amerikaanse gigant in hun avontuur stapt, maar daar stopt het niet voor hen. De school uit Ukkel wil een maximum aan partnerschappen afsluiten. Actiris en Molengeek hebben al getekend; BeCode, Co.Station en de VDAB werden benaderd.

De 90 studenten die al geselecteerd werden om het programma te volgen, wachten ongetwijfeld vol ongeduld op het begin van de cursussen!

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top