Connect with us
woman-sunglasses

Dossiers

Deliveroo erkend als deeleconomie platform

Deliveroo erkend als deeleconomie platform

Het bedrijf werd door de federale overheid erkend als digitaal platform in het kader van de wet op de deeleconomie. Een stap die, volgens Deliveroo, de werkrelatie met de koeriers van het platform aanzienlijk zal vergemakkelijken.

Deze erkenning komt tegemoet aan de zeer grote vraag van mensen die willen samenwerken met het bedrijf voor maaltijdbezorging - sinds 1 januari 2018 waren er al meer dan 3.000 sollicitaties om geregistreerde koerier te worden.

De goedkeuring is de vrucht van een nauwe samenwerking tussen de directie van Deliveroo en regeringsvertegenwoordigers. Nadat er een verzekeringsdekking uitgewerkt werd voor de koeriers, is dit de laatste stap die het bedrijf moest zetten om het statuut te consolideren van dienstverlener in de deeleconomie, waarbij flexibiliteit en zekerheid gecombineerd worden.

"Deliveroo is altijd op zoek naar middelen om zijn aanbod bij de koeriers te verbeteren, door ervoor te zorgen dat zij het flexibele werk kunnen krijgen dat zij van ons vragen. Voor velen biedt het werken met Deliveroo een niet te verwaarlozen extra inkomen. Wij zijn erg blij dat de wet op de deeleconomie er gekomen is, want hierdoor kunnen koeriers die bij Deliveroo aan de slag willen, op één en dezelfde dag beginnen te leveren en betaald worden" , verklaart Mathieu de Lophem, General Manager van Deliveroo Benelux.

Deliveroo kondigde onlangs aan dat het zijn erg flexibel betaalmodel per bestelling in het hele land uitrolt, als antwoord op de vraag van de koeriers naar een grotere vrijheid bij het kiezen van hun werkuren en hun werkplek. De koeriers die momenteel in België met het nieuwe model werken, verdienen gemiddeld al meer dan €18 per uur, wat €6 meer is dan wanneer zij volgens het SMart model werken.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top