Connect with us
woman-sunglasses

Dossiers

Ministers De Croo en Bellot investeren vier miljoen euro in mobiliteit en open data

Ministers De Croo en Bellot investeren vier miljoen euro in mobiliteit en open data

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en Minister van Mobiliteit François Bellot zullen vier miljoen euro investeren in het Smart Mobility Call fonds, om daarmee projecten te ondersteunen die inzetten op mobiliteit en open data. Dat kondigden zij aan tijdens het European Automotive Forum, dat vrijdag in de marge van het Autosalon georganiseerd werd door FEBIAC, en gewijd was aan stedelijke mobiliteit.

De Smart Mobitlity Call wil de mobiliteit en het gebruik van open data verbeteren om die mobiliteit een boost te even. "Met deze oproep tot het indienen van projecten willen wij de beste initiatieven boven water halen die omwille van een gebrek aan financiering, momenteel nog in een projectstadium verkeren", verklaart minister Bellot. "Wij hopen bijvoorbeeld om projecten te zien bloeien die bijdragen tot een betere integratie van onze vervoersnetten, in lijn met een intermodaal, duurzaam, digitaal en connected mobiliteitsbeleid", vervolgt hij.

"Overheden en organisaties beschikken vandaag over een massa gegevens over mobiliteit waarmee die mobiliteit verbeterd zou kunnen worden. Met de Smart Mobility Call willen wij meer apps en diensten rond mobiliteit zien verschijnen die gebruik maken van die open data", voegt minister De Croo eraan toe.

Concreet zou het gaan om projecten zoals autodelen, het gebruik van nieuwe motoren of projecten die in real time informatie kunnen geven over verschillende vervoersdiensten. Ministers De Croo en Bellot willen zo niet enkel zorgen voor een mentaliteitswijziging bij de gebruikers, maar ook de uitbaters van het openbaar vervoer en de overheidsinstellingen aanmoedigen om een slimmere aanpak van mobiliteit in te voeren.

De oproep voor het indienen van projecten om van de Smart Mobility Call financiering te genieten, zal binnenkort gepubliceerd worden.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top