Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Met de iPhone X van bijna 1.000 dollar neemt Apple een riskante gok

Met de iPhone X van bijna 1.000 dollar neemt Apple een riskante gok

Tien jaar nadat Steve Jobs de eerste iPhone voorstelde, heeft Apple dinsdag drie nieuwe versies onthuld van zijn iconische smartphone. Een daarvan is een volledig nieuw model, de iPhone X genoemd, waarvan de prijs zal beginnen vanaf 999 dollar (835 euro).

Het nieuwe toestel, voorzien van een groot scherm zonder randjes en een ontgrendelingssysteem op basis van gelaatsherkenning, betekent "de grootste stap vooruit sinds de eerste iPhone", zo verzekerde CEO Tim Cook het publiek tijdens een evenement in Apple Park, de nieuwe monumentale vestiging van de groep in Cupertino, California, tijdens hetwelk hij ook eer betuigde aan zijn in 2011 overleden voorganger.

De iPhone X, die ook over een draadloos oplaadsysteem zal beschikken en augmented reality toepassingen zal bevatten, zal in voorbestelling beschikbaar zijn op 27 oktober, met een lancering voorzien voor 3 november - op tijd dus voor de feestdagen, die de belangrijkste periode lijken te worden voor Apple sinds jaren.

Geruchten deden de ronde over mogelijke vertragingen bij de productie van het toestel in de aanloop naar de feestdagen, en Apple had zijn publiek gewend gemaakt aan een commerciële lancering één of twee weken na de presentatie van zijn producten. Tim Cook heeft echter verzekerd dat de datum van 3 november strookt met de indicaties die hij aan de investeerders verstrekt had.

Het bedrijf met de appel, dat aan de oorsprong ligt van de hoge vlucht van mobiele IT, heeft in tien jaar tijd meer dan 1,2 miljard iPhones verkocht, maar de verkoop stagneerde verleden jaar. De gebruikers hadden met name kritiek op het gebrek aan innovatie in de iPhone 7, die volgens hen teveel op versie 6 leek.

Zoals verwacht zal Apple ook een nieuwe versie 8 lanceren van de iPhone, vergezeld van een iPhone 8 Plus, aan prijzen beginnend van resp. 699 en 799 dollar. Vanaf 15 september zullen de voorbestellingen van start gaan voor deze twee toestellen, die lijken op hun voorgangers maar krachtigere chips bevatten en, net als de X, een rugzijde in glas hebben waarmee draadloos herladen kan worden.

De groep heeft ook de lancering aangekondigd van een nieuwe versie van de Apple Watch, nu het meest verkochte smart watch ter wereld, aldus Tim Cook, en van een multimedia box, de "Apple TV K4", aangepast aan high definition tv-toestellen.

Een gênant moment voor Apple: de ontgrendeling via gelaatsherkenning van de iPhone X werkte niet toen Craig Federighi, Senior Vice President, dit wou demonstreren op het toneel van het "Steve Jobs" amfitheater van Apple Park. Een vervangtoestel deed het al snel wel.

(via Reuters)

 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top