Connect with us
woman-sunglasses

Campaigns

Toerisme Vlaanderen kiest (opnieuw) voor Ogilvy & Social.Lab

Toerisme Vlaanderen kiest (opnieuw) voor Ogilvy & Social.Lab

Toerisme Vlaanderen gaat opnieuw in zee met Ogilvy & Social.Lab in het kader van de 100-jarige herdenking van de Groote Oorlog. Het doel is om een geïntegreerde toeristische communicatiecampagne voor verschillende landen uit te werken. De samenwerking tussen Toerisme Vlaanderen en Ogilvy & Social.Lab is vanaf vandaag te bewonderen in de Facebook-campagne ‘War in short pants’.

100 geleden leefden we in oorlog. Tot 2018 treedt de herinnering net iets meer op de voorgrond dan anders. Een eeuw is dan misschien voorbijgegaan, maar vergeten zullen en mogen we nooit.

Doordat er steeds minder ooggetuigen zijn, wordt de Groote Oorlog iets dat we vooral uit de geschiedenisboeken en films kennen. Maar wat er gebeurde tussen 1914 en 1918 heeft een diepe indruk nagelaten op de mensheid. De ooggetuigen zijn er dan misschien niet meer, er zijn in Vlaanderen en Brussel nog heel veel plaatsen die getuigen van wat er toen allemaal gebeurde. Plaatsen waar veel mensen, van alle mogelijke nationaliteiten, streden en vaak ook sneuvelden.

Om echt te begrijpen wat er zich toen allemaal heeft afgespeeld, komen tijdens de 100-jarige herdenking veel geïnteresseerden naar Vlaanderen en Brussel. Om een gesneuveld familielid te eren, of om het simpelweg te proberen vatten.

Daarom ging Toerisme Vlaanderen op zoek naar een partner om een geïntegreerde toeristische communicatiecampagne in meerdere landen te ontwikkelen. Doel van de campagne is om Vlaanderen en Brussel als herdenkingsbestemming verder te blijven promoten doorheen de 100-jarige herdenking. De samenwerking met Ogilvy & Social.Lab loopt nog tot 2019.

“Voor de algemene strategie en de uitwerking ervan kozen we voor Ogilvy & Social.Lab. Hun inzichten en voorgestelde aanpak sprongen boven de andere deelnemende agentschappen uit.”, zegt Lea Winkeler bij Toerisme Vlaanderen.

Op 16 december lanceert Ogilvy & Social.Lab de Facebook-campagne ‘War in short pants’ voor Toerisme Vlaanderen. In 5 verschillende video’s komen kinderen uit de Eerste Wereldoorlog aan het woord en belichten ze telkens een ander perspectief van deze ingrijpende gebeurtenis. Toerisme Vlaanderen richt zich in deze campagne naar gezinnen met kinderen en wil eveneens benadrukken dat Flanders Fields toegankelijk is voor alle leeftijden. De Facebookcampagne zal te zien zijn in het Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Canada, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top