Uber heeft meer dan 800 miljoen dollar verloren in het 3e trimester, maar dat is perfect normaal

De Amerikaanse gigant in personenvervoer met chauffeur, Uber Technologies, heeft meer dan 800 miljoen dollar (770 miljoen euro) verloren in het derde trimester.

post-image-3

Uber heeft ongeveer 1,7 miljard dollar omzetcijfer gedraaid in het derde trimester, tegenover 1,1 miljard in het vorige trimester, zo legt agentschap Bloomberg uit. Hierbij dient opgemerkt te worden dat dit verlies niet de activiteiten omvat van Uber in China. Toch blijft het zo dat Uber hier een record neerzet - zelfs Amazon, dat verliezen gewoon is, heeft nooit zoveel verlies gehad.

Toch is de financiële situatie van Uber tamelijk moeilijk om te evalueren en lijkt die geen grote ongerustheid op te roepen. Uber heeft, samen met zijn beleggers, geopteerd voor een strategische visie op lange termijn, waarbij  het massale verlies van kapitaal volledig deel uitmaakt van het businessmodel. Het idee was immers om zo veel mogelijk, zo snel mogelijk, op zoveel mogelijk landen ter wereld te investeren, om zo de nummer één te worden van het individueel on-demand transport.

Het bedrijf is trouwens goed op weg om een zakencijfer van meer dan 5,5 miljard dollar te overschrijden voor zijn hele fiscaal jaar 2016.

Back to top button
Close
Close