Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

77% van de Belgische chauffeurs wil een zelfrijdende wagen

77% van de Belgische chauffeurs wil een zelfrijdende wagen

Volgens de jaarlijkse LeasePlan MobilityMonitor, een grootschalig onderzoek uitgevoerd bij een 4.000 chauffeurs in 17 landen uit de hele wereld, zeggen 7 ondervraagden op 10 (71%) dat zij bereid zijn om in een zelfrijdende auto te rijden. De meerderheid (57%) van deze chauffeurs gaf aan dat zij, ondanks een lichte vrees, toch een test zouden willen doen, terwijl 14% zich perfect op zijn gemak zou voelen in een dergelijke wagen.

Dit onderzoek werd in 2015 uitgevoerd bij chauffeurs afkomstig uit Europa, India, Australië en de Verenigde Staten. Er bleek ook uit dat mannen twee keer meer geneigd waren om zich in een zelfrijdende auto op hun gemak te voelen dan vrouwen, waarbij 15% van de mannen zei helemaal geen enkele vrees te hebben, tegenover slechts 7% van de vrouwen.

Het is hierbij ook interessant om vast te stellen dat er op dit niveau geen merkbaar verschil zit bij de leeftijdscategorieën: de chauffeurs van 55 jaar of ouder voelen zich even goed op hun gemak als de chauffeurs onder de 34 jaar bij het idee om plaats te nemen in een zelfrijdende auto.

In België heet 77% van de chauffeurs aangegeven dat hij zich op zijn gemak zou voelen in een zelfrijdende auto. Vijf Nederlandse en Deense chauffeurs op zes (83%) zouden bereid zijn zich in een dergelijk voertuig te verplaatsen, terwijl slechts 51% van de Grieken zich aan het experiment zou wagen. 46% van de Griekse chauffeurs zei zelfs dat hij nooit in een zelfrijdende auto zou instappen.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top