Bancontact rondt de kaap van 500.000 mobiele transacties

Mobiel betalen raakt stilaan ingeburgerd in België. De Bancontact app voor smartphones is voortaan goed voor 2,5% van het totaal aantal online betalingen.

post-image-3

De Bancontact app, die nu al door 1, 5 miljoen Belgen gedownload werd en beschikbaar is voor iOS, Android en Windows Phone, heeft de kaap gerond van het half miljoen mobiele transacties, en dit in amper een jaar na zijn lancering in België.

Een getal dat ongeveer 2,5% vertegenwoordigt van het totaal aantal betalingen dat verleden jaar online uitgevoerd werd met Bancontact (goed voor 20,8 miljoen).

De operator  merkt tevens een spontane adoptie bij 5 tot 10% van de gebruikers onmiddellijk na de activering van de nieuwe betaalformule bij de handelaar.

"Wij stellen vast dat de mensen die proeven van de eenvoud van de mobiele betaling, er nadien systematisch beroep op blijven doen", zo vertelt Kris De Ryck, CEO van Bancontact.

Ter herinnering, de contactloze mobiele betalingen via Bancontact houden in dat men de QR code moet inscannen en zijn geheime PIN-code moet invullen, zonder beroep te moeten doen op een kaartlezer om aankopen te doen in de winkel of online betalingen uit te voeren.

De Bancontact app wordt nu al aanvaard door 19 Belgische banken en meer dan 150 handelaars, waaronder enkele grote ketens zoals A.S.Adventure, Bart Smit, Base, Belfius Interactive City, bpost, Decathlon, Doccle, EasyOrder, Galeria Inno, KBC-ClickShop, Kinepolis (buiten Brussel, Leuven en Antwerpen die later dit jaar zullen volgen), Mobile Vikings,  De Nationale Loterij, Stievie, Telenet, Torfs, Vandenborre). Dat aantal zou in de volgende maanden logischerwijze nog moeten aangroeien.

Back to top button
Close
Close