Bedrijven geven de voorkeur aan de hybride cloud

De hybride cloud heeft de wind in de zeilen. Volgens een recent onderzoek zou 45% van de bedrijven reeds gekozen hebben voor een dergelijke aanpak bij zijn IT-infrastructuur strategie.

post-image-3

Een recent onderzoek van IDG Connect, uitgevoerd bij 625 Europese beslissingsbevoegde personen op IT-vlak, toont aan dat de hybride technologie voortaan de voorkeur krijgt bij de infrastructuurstrategie.

De bedrijven wenden zich dus tot een type oplossing met meerdere bronnen, bestaande uit datacenters ter plaatse en publieke en private clouds elders. Een hybride model dat momenteel door 45% van de ondervraagden toegepast wordt.

Andere cijfers uit het IDG Connect onderzoek: 50% van de ondervraagde bedrijven werkt met private cloud-omgevingen en 38% doet beroep op publieke cloud-diensten, terwijl 51% van de ondervraagden hoopt in de vijf volgende jaar meer werklast te migreren naar een publieke cloud.

In 53% van de gevallen verwacht men dat de on site datacenters een belangrijke rol zullen blijven spelen bij het beheer van gevoelige gegevens die essentieel zijn voor de activiteiten van het bedrijf, of daar nu intern voor gezorgd wordt of door een dienstverlener.

Nog volgens het onderzoek zou de introductie van Direct Connect-diensten op termijn de workloads in de cloud kunnen verdubbelen.

 

Back to top button
Close
Close