IBM onthult de krachtigste mainframe ooit (video)

IBM lanceert de mainframe z13 om een antwoord te bieden op de groeiende behoeften van mobiele gebruikers en het explosief groeiend aantal mobiele transacties

post-image-3

Deze nieuwe mainframe verwerkt tot 30 miljard transacties per dag en werd speciaal ontworpen voor de sector van mobiele toepassingen, nu in volle groei. Om een idee te geven deze vergelijking: deze prestatie komt overeen met 80% van het totaal volume aan bedrijfsdata wereldwijd of met het equivalent van 100 Cyber Mondays per dag.

Het zal IBM drie jaar gekost hebben om de nieuwe mainframe te lanceren. De z13 is de vrucht van een investering van één miljard dollar, vijf jaar research en vijfhonderd patenten met betrekking tot beveiliging, snelheid, geheugen, data-analyse en cloud computing.

De mainframe bevat de snelste processor ter wereld en heeft een dubbele snelheid die de versleuteling van data mogelijk maakt. Deze nieuwe cryptografische beveiliging waarborgt de bescherming van elke transactie van begin tot einde. Het systeem biedt bedrijven bovendien een gepersonaliseerde ervaring voor de gebruikers door middel van informatie afkomstig van de krachtige data-analyse functies.

Om de z13 te ontwikkelen heeft IBM samengewerkt met meer dan zestig van zijn belangrijkste mainframe klanten. Deze ambitie was nodig, en vloeit voort uit een vaststelling. Het onderzoek "Digital Analytics Benchmark", uitgevoerd door IBM, toont immers aan dat de mobiele aankopen tijdens de vakanties tussen 2013 en 2014 met 28% gestegen zijn. Vandaag bedraagt de totale waarde van mobiele transacties 114 miljard dollar. Volgens een prognose van Forrester zou dit bedrag tegen 2018 verdrievoudigen en 414 miljard bereiken.

Back to top button
Close
Close