SmartThings, de grote troef van Samsung in de domotica-race

Met deze Amerikaanse start-up, verleden zomer gekocht voor 200 miljoen dollar, zal Samsung misschien een voorsprong kunnen nemen op gebied van domotica en Internet of Things.

post-image-3

Het in 2012 opgerichte SmartThings heeft een open platform ontwikkeld, dat compatibel is met alle radiostandaards gebruikt in domotica-toestellen. Via een Android en iOS applicatie kunnen de gebruikers hun smartphone of tablet gebruiken om al hun voorwerpen met internetaansluiting te bedienen die zij in huis hebben staan. Het platform is reeds compatibel met meer dan 1000 connected objects, en dat aantal groeit elke dag aan.

Samsung zou zich hierop moeten baseren om zijn strategie voor connected objects uit te werken. De groep heeft een deel van die strategie trouwens onthuld op de opening van CES in Las Vegas. Samsung wil een nieuwe domotica-hub lanceren, die de vorm zou hebben van een terminal met sensoren en noodbatterij aan boord en die via bluetooth verbonden is met de verschillende connected objects in huis. De lancering en meer informatie worden verwacht voor voorjaar 2015.

Back to top button
Close
Close