Gratis 4G internet in de Brusselse taxi`s!

Taxis Verts en Mobistar hebben zopas gratis internet in 50 taxi`s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gelanceerd. De passagiers kunnen via het 4G netwerk van Mobistar gebruik maken van deze internettoegang. Een première voor België!

post-image-3

Het pilootproject van Mobistar en Taxis Verts in de Brusselse taxi`s is gebaseerd op het 4G netwerk van de operator,  dat in de hoofdstad een dekking van bijna 99% heeft.

Concreet vormt een in de taxi`s geïnstalleerde SIM-kaart die om tot echte "mobiele kantoren". De passagiers zullen dus een videoconferentie kunnen houden, hun agenda kunnen updaten en documenten online kunnen raadplegen. Zij kunnen trouwens ook hun mobiele toestellen herladen via een laadstation.

Deze nieuwe dienst kadert in de verlenging van het bestaande partnerschap tussen Mobistar en de Taxis Verts, waarbij de 1.000 chauffeurs nu al snel en efficiënt gegevens met de centrale kunnen uitwisselen vanop hun PDA, via het mobiele netwerk en machine-to-machine applicaties.

Aan het einde van de proefperiode, voorzien voor het einde van het eerste trimester 2015, is het taxibedrijf van plan om zijn aanbod uit te breiden "indien het hiertoe de gelegenheid krijgt".

Ter info: begin september was er reeds een ander partnerschap afgesloten, ditmaal met De Lijn. Dat voorzag in gratis internet in de bussen en trams in Gent en Antwerpen.

Back to top button
Close
Close